Κλείσιμο

ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: Εγκρίθηκαν οι υποψηφιότητες για τις περιφέρειες – Αποχή από Αριστερή Πλατφόρμα

Εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία, κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, οι 13 υποψηφιότητες για τις περιφέρειες της χώρας -συν την υποψηφιότητα του Γαβριήλ Σακελλαρίδη για το δήμο της Αθήνας- με την αποχή Αριστερής Πλατφόρμας του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Ένταση σημειώθηκε νωρίτερα, καθώς κατά την ψηφοφορία σχετικά με το αν θα υπάρχει ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο ή ξεχωριστά για αυτούς που διαφωνούν με τις υποψηφιότητες, ακούστηκε η διαφορετική άποψη της Αριστερής Πλατφόρμας, με το αποτέλεσμα τελικά να καταγράφεται υπέρ της πρότασης του Αλέξη Τσίπρα για ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο με 92 ψήφους υπέρ και 67 κατά.

“Να μη βάλουμε αυτογκόλ αν η απόφαση για τις περιφέρειες δεν έχει τη νομιμοποίηση της πλειοψηφίας”, ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας. Απευθυνόμενος στον Παναγιώτη Λαφαζάνη είπε: “θέλω αυτή τη στιγμή εδώ να αποφασίσει ο κ. Λαφαζάνης αν θα δώσουμε τη μάχη για τους δήμους και τις περιφέρειες μαζί ναι ή όχι. Αν η απόφαση είναι ναι να καταγραφεί η αποχή μόνο και να τελειώνουμε.”

"Κανείς από εμάς δεν έχει την πολυτέλεια της επιλογής της θέσης που θα μπει στη μάχη. Ένας είναι ο στόχος, να πέσει η κυβέρνηση”, είπε η υποψήφια για την περιφέρεια Αττικής Ρένα Δούρου.
Σημείωσε ότι “πρέπει να πάμε παραπέρα χωρίς προσωπικές στρατηγικές γιατί είμαστε όλοι στρατιώτες.”

“Οι 14 υποψηφιότητες είναι υποψηφιότητες ελπίδας και ανατροπής δημοκρατίας κοινωνικής δικαιοσύνης και αλληλεγγύης δεν μας μένει άλλος δρόμος από τη νίκη να μη λείψει κανείς από αυτή τη μάχη” πρόσθεσε η κ. Δούρου.

Νωρίτερα, κριτική στην υποψηφιότητα του Οδυσσέα Βουδούρης στην Πελοπόννησο άσκησε ο Παναγιώτης Λαζάνης στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Απαράδεκτες χαρακτηρίζει εξάλλου τις τοποθετήσεις ορισμένων στελεχών - οικονομολόγων του ΣΥΡΙΖΑ ο επικεφαλής του Αριστερού Ρεύματος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Εποχή.

Στον απόηχο των δηλώσεων του Γιώργου Σταθάκη για 5% επαχθές χρέος και του Γιάννη Μηλιού για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς ο βουλευτής ζητεί διαρκή ριζοσπαστικοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ, και προειδοποιεί ότι «ο κυβερνητισμός και η απορρόφηση από το κράτος και το σύστημα είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος».

Oι υποψήφιοι του κόμματος για τις περιφέρειες:

- Αττική η βουλευτής Ρένα Δούρου
- Κεντρική Μακεδονία η βουλευτής Δέσποινα Χαραλαμπίδου.
- Δυτική Μακεδονία ο δημοσιογράφος Θόδωρος Καρυπίδης.
- Ανατολική Μακεδονία ο πρόεδρος της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας Κώστας Μορφίδης.
- Ιόνιο ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος, υποψήφιος περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ το 2010 και περιφερειακός σύμβουλος Κεφαλονιάς.
- Πελοπόννησο ο Βουλευτής Οδυσσέας Βουδούρης
- Νότιο Αιγαίο ο Σταύρος Μπενέτος νυν δήμαρχος Λειψών
- Βόρειο Αιγαίο η δημοσιογράφος Αγλαΐα Κυρίτση
- Κεντρική Ελλάδα ο Βαγγέλης Αποστόλου, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ
- Δυτική Ελλάδα ο βουλευτής Αχαΐας Βασίλης Χατζηλάμπρου
- Θεσαλία η βουλευτής Ηρώ Δειώτη
- Κρήτη ο βουλευτής Μιχάλης Κριτσωτάκης
- Ηπειρο η βουλευτής Όλγα Γεροβασίλη
Πηγή: Αντώνης Αντζολέτος, Newsdesk ΣΚΑΪ