Σκουρλέτης για Φαρμακονήσι: Η παραμονή Βαρβιτσιώτη στο Ναυτιλίας, σήμα για πολιτική κάλυψη στο λιμενικό

Βολές κατά του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης. Ο κ. Σκουρλέτης ζήτησε την παραίτηση Βαρβιτσιώτη με αφορμή και τις δηλώσεις του στο ραδιοσταθμό Κόκκινο ότι η χώρα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι, και πως έχει στα χέρια του μαρτυρίες διασωθέντων ναυαγών που εξαίρουν την προσπάθεια των ανδρών του λιμενικού.

«Με τις σημερινές του δηλώσεις ο κ. Βαρβιτσιώτης στο Στο κόκκινο όχι μόνο επανέλαβε τα όσα κυνικά και προκλητικά δήλωσε χθες, αλλά προχώρησε παραπέρα δίνοντας πολιτική και ηθική κάλυψη στα όσα συνέβησαν και οδήγησαν στον τραγικό πνιγμό των μεταναστών στο Φαρμακονήσι» ανέφερε.

«Πώς μπορεί ένας τέτοιος υπουργός να παραμένει στη θέση του; Μήπως η παραμονή του δίνει το σήμα στις λιμενικές αρχές να δράσουν με παρόμοιο τρόπο σε ανάλογες περιπτώσεις; Πέρασε έστω και προς στιγμήν από το μυαλό του υπουργού η παραίτηση; Το βέβαιο είναι πως ο κ. Βαρβιτσιώτης είναι πλέον έκπτωτος στη συνείδηση της κοινωνίας» σημειώνει ο κ. Σκουρλέτης.

«Το τραγικό περιστατικό που σημειώθηκε στο Φαρμακονήσι δεν προσφέρεται για πάσης φύσεως εκμετάλλευση. Οφείλουμε όλοι να σταθούμε με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο δράμα αυτών των ανθρώπων και η οποιαδήποτε κρίση σε εθνικό ή διεθνές επίπεδο θα πρέπει να γίνει μετά τα αποτελέσματα της έρευνας των εισαγγελικών αρχών» δήλωσε από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων Γιώργος Σούρλας.

«Είναι εξωφρενικό να υποστηρίζει κανείς ότι στελέχη του Λιμενικού -που έχουν διασώσει πάνω από 3.500 ανθρώπους τους τελευταίους 18 μήνες στο Αιγαίο- εμφανίζονται ότι εγκληματούν», δήλωσε στον ΣΚΑΪ και την Πρώτη Γραμμή ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος Νίκος Λαγκαδιανός, αναφερόμενος στις επικρίσεις για το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ