Αισιόδοξα μηνύματα για τη χώρα από το Μέγαρο Μουσικής

Θα είμαστε στο πλευρό σας σε όλο το δρόμο μέχρι την ανάκαμψη, διαβεβαίωσε τον ελληνικό λαό ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπέι, μιλώντας στην επίσημη τελετή έναρξης της Ελληνικής Προεδρίας στο Μέγαρο Μουσικής.

Μεταρρυθμίσεις και αλλαγές χρειάζονται με ή χωρίς ευρώ, είπε ακόμα ο κ. Ρομπέι, σημειώνοντας ότι καμία χώρα δεν μπορεί να επιβιώσει μόνη της σε αυτή την παγκοσμιοποιημένη κοινωνία.

«Η Ελλάδα άντεξε και απέφυγε την άτακτη χρεοκοπία. Το 2014 θα βγει από την ύφεση και αναμένεται να πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα», τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κομινιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, μιλώντας στην ίδια εκδήλωση.

«Η Ελλάδα πλήρωσε ακριβά τα δικά της λάθη αλλά και κατασκευαστικά σφάλματα του ευρώ», είπε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σημειώνοντας ότι η χώρα μας αναλαμβάνει σήμερα και την προεδρία και αυτό έχει μεγάλη συμβολική σημασία.

Ο κ. Σαμαράς πρόσθεσε ότι οι Έλληνες είμαστε περήφανος και πεισματάρικος λαός, «θα τα καταφέρουμε για εμάς και για την Ευρώπη, η Ελλάδα από αδύναμος κρίκος θα γίνει ένα σύμβολο ότι η Ευρώπη δουλεύει και τα καταφέρνει».

«Η προεδρία είναι ευκαιρία να προβάλει η Ελλάδα το κανονικό της πρόσωπο, αυτό του ισότιμου εταίρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης», είπε στην ίδια εκδήλωση ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η εκδήλωση έγινε παρόντων του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, κορυφαίων αξιωματούχων της ΕΕ, της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, αλλά με την απουσία των Αλέξη Τσίπρα, Πάνου Καμμένου και Φώτη Κουβέλη.
Πηγή: skai.gr