Γεωργιάδης: Με ισοδύναμα καταργούνται τα 25 ευρώ – πώς ο Καμμένος πήρε επιδότηση από τους «τοκογλύφους»;

Συνέχεια στην αντιπαράθεσή του με τον Πάνο Καμμένο αλλά και απαντήσεις για το ζήτημα του εισιτηρίου των 25 ευρώ για εισαγωγή στα δημόσια νοσοκομεία έδωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Σημείωσε πως η ρύθμιση του 25ευρου θα μπορούσε να καταργηθεί εφόσον είναι δυνατό να βρεθεί ισοδύναμο μέτρο και προσέθεσε πως εντός της εβδομάδας θα συναντηθεί με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που αντιδρούν, προκειμένου να αναζητηθούν ισοδύναμα, ώστε να εξαιρεθούν από τη χρέωση συγκεκριμένες ομάδες ανέργων.

«Το μέτρο των 25 ευρώ είναι εξυγιαντικό μέτρο, το θεωρώ ορθό, το υπερασπίζομαι, αλλά σέβομαι τις διαφορές με τον ΠΑΣΟΚ και θα συζητήσω μαζί τους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Εξήγησε ότι μία από τις προτάσεις που έχουν τεθεί επί τάπητος είναι η επιβολή τέλους σε όλα τα παραπεμπτικά για αξονικές και μαγνητικές τομογραφίες.

Γνωστοποίησε μάλιστα ότι η τρόικα συμφωνεί να καταργηθεί το 25ευρω, αρκεί να υπάρξει αύξηση της συμμετοχής σε όλα τα παραπεμπτικά.

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στη σύγκρουσή του με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, με αφορμή εξοχικό σπίτι του κ. Καμμένου που έγινε με επιδότηση για τουριστική μονάδα.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων δήλωσε χθες Κυριακή ότι το σπίτι στην Ικαρία ήταν τουριστική μονάδα που ανήκει στην πεθερά του, και έκλεισε πριν πέντε χρόνια.

Μιλώντας στο σταθμό μας, ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι μπορεί οι ενέργειες του κ. Καμμένου να είναι νόμιμες αλλά όχι ηθικές.

Σχολίασε επίσης πως αν ο κ. Καμμένος του κάνει μηνύσει θα ζητήσει την άρση της ασυλίας του, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Υπάρχουν και άλλα στοιχεία, θα τον συμβούλευα να μην το κάνει».

Διερωτήθηκε ακόμα πώς ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δέχθηκε να πάρει, ως επιδότηση, τα λεφτά των «τοκογλύφων δανειστών» της Ευρώπης.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ