Κλείσιμο

Αισιόδοξος για το νέο έτος ο Παπούλιας - Μαχητής ο Στουρνάρας όπως εγώ

Τις καθιερωμένες ευχές για την καλή χρόνια δέχτηκε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας από την πολιτική ηγεσία του τόπου, των ηγετών των Ενόπλων Δυνάμεων εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θρησκευτικών εκπροσώπων, του πολιτισμού και των γραμμάτων.

Μιλώντας με δημοσιογράφους ο Κάρολος Παπούλιας δήλωσε αισιόδοξος για την καινούργια χρόνια, εκτιμώντας ότι τα πράγματα θα κινηθούν καλύτερα.

Σε ερώτηση για την οικονομία και για το αν η χώρα θα βγει στις αγορές το 2014, δήλωσε ότι δεν θέλει να υποκαταστήσει τον Γιάννη Στουρνάρα, αλλά πρόσθεσε ότι ο υπουργός Οικονομικών «έχει μια αισιοδοξία μαχητική, κάθε μαχόμενος είναι αισιόδοξος, σε αυτούς συγκαταλέγομαι και εγώ».

Αναφερόμενος στην διαφθορά, και με αφορμή υποθέσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, δήλωσε ότι πρέπει να χτυπηθεί, και όπως είπε χαρακτηριστικά «πρέπει να παίρνονται κεφάλια».

Με αφορμή την αθώωση των εμπλεκομένων στην υπόθεση του Χρηματιστηρίου ο κ. Παπούλιας επισήμανε «ότι για μένα είναι αποκρουστικό που αθώωσαν όλους αυτούς.»

<< Παπούλιας για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου: Για μένα είναι αποκρουστικό που αθώωσαν όλους αυτούς >> 


Για τα εξοπλιστικά εκτίμησε ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί το ζήτημα των μιζών νομοθετικά, ή με κάποιο άλλο τρόπο, «καθώς δεν μπορεί αυτοί να έχουν τις δυνατότητες να κάνουν αυτά που κάνουν».

Αναφέρθηκε και σε ανάλογα παραδείγματα στην Ευρώπη παλαιότερα κάνοντας λόγο για «μέλι που έχουν κάποιοι στην αγκαλιά τους, στο οποίο βάζουν το χέρι και όχι το δάχτυλο.»

Καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση στη γερμανική πρεσβευτική κατοικία σημειώνοντας ότι «αυτοί που το έκαναν δεν σκέφτονται την Ελλάδα.»

Νωρίτερα ο κ. Παπούλιας παρέστη στη Δοξολογία για το νέο έτος που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου του Β'.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος και τη Βουλή ο πρόεδρος του σώματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Παρόντες ήταν οι υπουργοί, Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νότης Μηταράκης.

Παραβρεθήκαν επίσης ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμένος, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και εκπρόσωποι των Πατριαρχείων, αλλά και ο περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός και ο δήμαρχος της Αθήνας Γιώργος Καμίνης.
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου, Newsdesk ΣΚΑΪ