Σβόμποντα: Δεν πρέπει οι πιο ευάλωτοι να υποφέρουν από την κρίση

Την πεποίθησή του ότι με απαιτήσεις όπως αυτές που τίθενται για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας η τρόικα καταστρέφει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων προς τη δυνατότητα της κυβέρνησης για μεταρρυθμίσεις, τόνισε ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Χάνες Σβόμποντα, συνοψίζοντας τα αποτελέσματα της πρόσφατης επίσκεψης του στην Αθήνα.

«Δεν θα πρέπει οι πιο ευάλωτοι να υποφέρουν από την κρίση και τα σκληρά μέτρα λιτότητας», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Σβόμποντα.

Παράλληλα, απηύθυνε ακόμη μία έκκληση για σταδιακή απόσυρση της τρόικα, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη την επιμονή της σε περικοπές, και τονίζοντας πως η τριμερής θα πρέπει να επιδείξει μεγαλύτερη κοινωνική ευαισθησία.

Αποτιμώντας την πορεία της Ελλάδας, ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στην Ευρωβουλή εκτίμησε πως η χώρα μας βρίσκεται σε θετική τροχιά μεταρρυθμίσεων. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη μείωση του δημόσιου τομέα και της γραφειοκρατίας αλλά και στην ενίσχυση των αρμοδιοτήτων των περιφερειακών και τοπικών Αρχών.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ, με πληροφορίες από ΑΜΠΕ