ΣΥΡΙΖΑ: Παραίτηση Αρβανιτόπουλου η «μοναδική λύση» για τα πανεπιστήμια

Την παραίτηση του υπουργού Παιδείας, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, ως «μοναδική λύση» για την επίλύση του «αδιεξόδου» στα πανεπιστήμια ζητά με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την κυβέρνηση και τον ίδιο τον κ. Αρβανιτόπουλο πως φέρουν την «αποκλειστική ευθύνη» για τις κλειστές σχολές.

Παράλληλα, αναφερόμενη στο μέτρο της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων, η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει λόγο για ένα «μέτρο καταστροφικό για τα πανεπιστήμια και την κοινωνία».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αναγνωρίσει κανένα από τα τετελεσμένα που δημιουργεί η κυβέρνηση στα πανεπιστήμια, κανένα από τα αντισυνταγματικά μέτρα που αλλοιώνουν τη φυσιογνωμία και απαξιώνουν τη λειτουργία τους», καταλήγει η Κουμουνδούρου.

Νωρίτερα την Παρασκευή, οι διοικητικοί υπάλληλοι του Μετσόβιου Πολυτεχνείου συναντήθηκαν σε καλό κλίμα με τον υπουργό Παιδείας. Όπως δήλωσαν οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων, υπάρχει πρόθεση εκ μέρους του υπουργείου να μη χάσει κανείς της δουλειά του.

Οι θέσεις του υπουργείου θα μεταφερθούν στη γενική συνέλευση που είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα, όπου και οι εργαζόμενοι θα λάβουν αποφάσεις για την περαιτέρω στάση τους.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ