Μητσοτάκης στον ΣΚΑΪ: Δεν εκτιμώ ότι διαμορφώνεται σκηνικό ρήξης με την τρόικα

Το «λουκέτο» στο Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας, επιβεβαίωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την Εύα Αντωνοπούλου ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Επίσης, είπε
ότι η τρόικα έβαλε στο τραπέζι των συζητήσεων την επέκταση της διαθεσιμότητας, που θα οδηγούσε και σε απολύσεις και μετά το 2014, αλλά απορρίφθηκε αμέσως απο την ελληνική πλευρά.

«Δεν είναι κάτι εύκολο οι απολύσεις στο Δημόσιο, αλλά η κυβέρνηση θα το αντέξει» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, και πρόσθεσε πως η κοινωνία άντεξε με πολύ πόνο 1.000.000 απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, η χώρα εχει δεσμευτεί για 15.000 απολύσεις στο Δημόσιο μέχρι τα τέλη του 2014 που θα γίνουν, αλλά στη θέση τους θα προσληφθούν υπάλληλοι με συγκεκριμένα προσόντα μέσω ΑΕΠ.

«Δεν εκτιμώ ότι διαμορφώνεται σκηνικό ρήξης με την τρόικα, είναι μια δύσκολη διαπραγμάτευση, αλλά θέλουμε να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο, έχουμε πολλές πιθανότητες να κλείσουμε τα θέματα το Δεκέμβριο» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ερωτηθείς δε, αν θέλει να είναι διάδοχος του Αντώνη Σαμαρά την ηγεσία της ΝΔ, απάντησε ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να σκεφτεί κάτι περισσότερο από τα ζητήματα της υπουργικής του θητείας.

Ο υπουργός επισήμανε επίσης, ότι η κυβέρνηση πιστεύει ότι θα επιτύχει ανάκαμψη της οικονομίας το 2014.

Η κυβέρνηση είναι αντίθετη σε αλλαγή των ορίων απολύσεων και δεν συζητά κάτι τέτοιο με την τρόικα, τόνισε στο μεταξύ ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ