Κλείσιμο

ΣΥΡΙΖΑ για Τζιτζικώστα: Οι ακροδεξιοί θύλακες στη ΝΔ καλά κρατούν

Για ακροδεξιούς θύλακες στη ΝΔ κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις δηλώσεις του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, τονίζοντας ότι «η προκλητική στάση (...) δεν έρχεται ως κεραυνός εν αιθρία.»

«Η σιωπηρή στάση ανοχής που κρατά η κατά τα άλλα λαλίστατη ΝΔ, καθώς και η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου που χαρακτηρίζει απλώς “γκάφα” την απαράδεκτη στάση του κ. Τζιτζικώστα, δείχνουν ότι οι ακροδεξιοί θύλακες εντός του κυβερνητικού κόμματος καλά κρατούν» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Είχε προηγηθεί η δήλωσή του περιφερειάρχη στο Mega ότι «πρέπει να σεβόμαστε τους νόμους, γιατί τότε ένας άλλος περιφερειάρχης, μακριά απο έμενα αυτό, θα μπορούσε να μην καλέσει το ΠΑΣΟΚ στην παρέλαση λέγοντας ότι είναι εγκληματική οργάνωση επειδή καταδικάστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος και ως εκ τούτου δεν το καλώ».

Την παραίτηση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας λόγω «έλλειψης δημοκρατικού ήθους και ακραίας ανοησίας» ζητεί με σκληρή του ανακοίνωσή το ΠΑΣΟΚ.

Απαντώντας
στον ΣΥΡΙΖΑ, μεσώ του ΣΚΑΙ, η βουλευτής της ΝΔ Σόφια Βούλτεψη καταλόγισε στην αξιωματική αντιπολίτευση "αμηχανία", λέγοντας ότι αναζητά κάθε φορά λογούς για να κάνει αντιπολίτευση. "όταν δεν εχεις να πεις κάτι, κατηγορείς", επισήμανε η κυρία Βούλτεψη.


H ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Η προκλητική στάση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και εκλεκτού της ΝΔ, κ. Τζιτζικώστα δεν έρχεται ως κεραυνός εν αιθρία. Εντάσσεται σε μια σειρά αντίστοιχων “ατοπημάτων” από στελέχη της ΝΔ, που εδώ και καιρό είχαν ως στόχο να ξεπλύνουν την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής. Η σιωπηρή στάση ανοχής που κρατά η κατά τα άλλα λαλίστατη ΝΔ, καθώς και η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου που χαρακτηρίζει απλώς “γκάφα” την απαράδεκτη στάση του κ. Τζιτζικώστα, δείχνουν ότι οι ακροδεξιοί θύλακες εντός του κυβερνητικού κόμματος καλά κρατούν.»


Για προσπάθεια διαστρέβλωσης των δηλώσεων του για το ΠΑΣΟΚ στο Mega κάνει πάντως λόγο ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στην διευκρινιστική ανακοίνωση. «Δεν υπονόησα και δεν θεωρώ σε καμία περίπτωση ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εγκληματική οργάνωση» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Ατυχές και λανθασμένο χαρακτήρισε το παράδειγμα που χρησιμοποίησε ο κ. Τζιτζικώστας σε νέα διευκρινιστική δήλωσή του. «Λυπάμαι για το ζήτημα που δημιουργήθηκε» δηλώνει.


Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ