ΣΥΡΙΖΑ: Να δοθεί απάντηση για παρακολουθήσεις τηλεφώνων – φόβος προβοκάτσιας

«Ξεκάθαρη απάντηση» όσον αφορά τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου στον ΣΚΑΪ. Η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει λόγο «για μείζον θέμα δημοκρατίας» και «για φόβο προβοκάτσιας από την ανεξέλεγκτη δράση μηχανισμών».

«Δεν υπήρξαν
παρακολουθήσεις της ΕΥΠ, στην περίπτωση της ΧΑ, η αντιτρομοκρατική επελήφθη της υπόθεσης, έγιναν παρακολουθήσεις γιατί υπήρχαν συγκεκριμένες εγκληματικές πράξεις για τις οποίες υπήρχαν σοβαρά στοιχεία (...). Δεν μπορούμε να διοχετεύουμε πληροφορίες ότι παρακολουθούνται τα τηλέφωνά μας και μετά να το γυρνάμε στην ιστορία με το λαγό και την τίγρη να λέμε και καμία βλακεία να περνάει η ώρα (...) όποιος έχει στοιχεία να προσφύγει στη δικαιοσύνη» τόνισε μέσω του σταθμού μας ο κ. Κεδίκογλου.

«Οι σημερινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου επαναφέρουν ένα θέμα μέγιστης πολιτικής σημασίας στο οποίο καλείται να απαντήσει η κυβέρνηση χωρίς μισόλογα» τονίζει από την πλευρά της η Κουμουνδούρου, προσθέτοντας πως τα αναπάντητα ερωτήματα για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις που προκύπτουν τόσο από τις δηλώσεις του κ. Καρατζαφέρη για κοριούς της ΕΥΠ και την προσπάθεια εμπλοκής βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και από την ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Άρη Σπηλιωτόπουλου για τη δράση της ΕΥΠ, αναδεικνύουν ένα μείζον θέμα δημοκρατίας.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνεται πως «πραγματοποιούνται σήμερα υποκλοπές συνομιλιών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων κομμάτων; Σε αυτό χρειάζεται μια ξεκάθαρη απάντηση και όχι ήξεις αφίξεις και ανούσια ευφυολογήματα. Σήμερα κιόλας πρέπει να απαντηθεί με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο αυτό το ερώτημα, ειδάλλως η κυβέρνηση είναι πολλαπλά έκθετη». Μάλιστα συμπληρώνουν πως «ο έλεγχος της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής από το κοινοβούλιο συνιστά αυτονόητη δημοκρατική δικλείδα σε κάθε ευνομούμενη Πολιτεία. Η ανεξέλεγκτη δράση τέτοιων μηχανισμών γεννά το φόβο προβοκάτσιας και υπονομεύει τα θεμέλια της δημοκρατίας μας».

Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ