Οι αντιδράσεις των κομμάτων στο Κυβερνητικό για την κινητικότητα

«Το κράτος και ο δημόσιος τομέας δεν είναι τσιφλίκια της κυβέρνησης και των δανειστών για να τα αποτελειώσουν», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Για την κυβερνητική πολιτική στον τομέα αυτόν, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι η κυβέρνηση Σαμαρά δίνει τη χαριστική βολή στον δημόσιο τομέα και τις κοινωνικές υπηρεσίες προς τους πολίτες. Προσθέτει ότι το κλείσιμο και οι συγχωνεύσεις των δομών του δημοσίου, οι απολύσεις και οι επισφαλείς συνθήκες εργασίας των εργαζομένων δεν συνιστούν «μεταρρύθμιση» ή «εξορθολογισμό» του κράτους, αλλά διάλυση κάθε σπιθαμής κοινωνικού κράτους και κάθε δυνατότητας ανασυγκρότησης και ανόρθωσης της οικονομίας.

«Σε συνθήκες
πρωτοφανούς κρίσης, το δημόσιο πρέπει να αποτελέσει εκείνο το εργαλείο στήριξης τόσο της ανάπτυξης και της επανεκκίνησης της οικονομίας, όσο και των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων, της παιδείας, της υγείας και των υπολοίπων δομών πρόνοιας» επισημαίνει η αξιωματική αντιπολίτευση στην ανακοίνωσή της.

«Η κινητικότητα είναι απαραίτητη μόνο όταν αφορά την ορθολογική κατανομή του προσωπικού. Η σύνδεση της με τις απολύσεις οδηγεί στην απορρύθμιση» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ αναφερόμενη στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με το κόμμα, «η κυβέρνηση οφείλει να επαναδιαπραγματευθεί με την τρόικα, αναδεικνύοντας το δημοσιονομικό κόστος, αντί του υποτιθέμενου οφέλους, που προκύπτει από την αποδιοργάνωση των δημόσιων λειτουργιών. Αυτό που χρειάζεται είναι η ουσιαστική και αναγκαία διοικητική μεταρρύθμιση».

Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ