Αντιπαράθεση στη Βουλή για τη σύσταση εξεταστικής για την ΕΡΤ

Σε εξέλιξη είναι στη Βουλή η συζήτηση της πρότασης για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την ΕΡΤ, με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, να τονίζει πως αυτό που συνέβη στη δημόσια τηλεόραση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί με άλλη λέξη παρά με πραξικόπημα. Χαρακτήρισε μάλιστα το διάγγελμα του κύριου Κεδίκογλου «διάγγελμα χουντικής κοπής».

«Πρόκειται για προσχηματική πρόταση (...) που υπαγορεύεται από κομματική σκοπιμότητα», τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Καραγκούνης, ενώ, ο Κώστας Τριαντάφυλλος από το ΠΑΣΟΚ επεσήμανε πως η αξιωματική αντιπολίτευση οδηγεί τη χώρα σε μονομερή ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής που δεν λύνει κανένα πρόβλημα, τονίζοντας όμως πως ήταν λανθασμένη η απόφαση της τότε κυβέρνησης.

Για παράνομη απόλυση προσωπικού έκανε λόγο ο Βασίλης Καπερνάρος από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, δηλώνοντας πως το κόμμα του θα στηρίξει την πρόταση, ενώ την πρόταση θα στηρίξει και η Χρυσή Αυγή με τον εκπρόσωπό της Μιχαήλ Αρβανίτη να τονίζει πως το κλείσιμο της ΕΡΤ έγινε για καθαρά παραπλανητικούς λόγους.

«Για εμάς ο πολιτικός έλεγχος έχει σηματοδοτηθεί από την αποχώρησή μας από το κυβερνητικό σχήμα», δήλωσε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Δημήτρης Αναγνωστάκης, τονίζοντας πως το κόμμα του δεν θα υπερψηφίσει την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ καθώς η εξεταστική επιτροπή αλλά και το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ είναι πρωθύστερα και θα έπρεπε να κλείσει το θέμα της πράξης νομοθετικού περιεχομένου.

«Η ΕΡΤ αποτελεί τον προπομπό και για άλλους οργανισμούς του δημόσιου τομέα και για την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων», δήλωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Ιωάννης Γκιόκας.
Πηγή: Αντώνης Αντζολέτος