Κλείσιμο

Μπακογιάννη: «Καταδικασμένη» να πετύχει η κυβέρνηση – να διαβάσουν ιστορία όσοι μιλούν για «Γουναράδικα»

«Η κυβέρνηση είναι καταδικασμένη να πετύχει [...] πρέπει να πετύχει, πρέπει να μακροημερεύσει», δήλωσε στον ΣΚΑΪ η βουλευτής ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη.

Σημείωσε ωστόσο πως η κυβέρνηση πρέπει να διορθώσει την «έλλειψη σχεδιασμού» που την ταλανίζει, εκφράζοντας την ανησυχία της πως, λόγω «προχειρότητας», ενδέχεται να «ακυρωθεί η μεταρρυθμιστική προσπάθεια». «Οι διαρθρωτικές αλλαγές πρέπει να γίνουν, πρέπει να κερδίσουμε το μεταρρυθμιστικό στοίχημα [...] θα κερδίσει η χώρα από τη μεταρρύθμιση», συμπλήρωσε.

Προσέθεσε μάλιστα πως, στην παρούσα φάση, δεν είναι δυνατό για οποιονδήποτε να θέσε το πολιτικό του μέλλον ως προτεραιότητα σε βάρος όλων, εκτιμώντας ότι οι κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων δεν πρόκειται να επιτρέψουν τέτοιου είδους συμπεριφορές από υπουργούς.

Στρέφοντας το βλέμμα της στους υψηλούς τόνους που σημειώθηκαν κατά την Τρίτη στην Ολομέλεια της Βουλής, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Διαμαντόπουλο να χρησιμοποιεί τη ρήση του Άρη Βελουχιώτη για συνάντηση «στα γουναράδικα», η κ. Μπακογιάννη σημείωσε πως «30 με 40 άνθρωποι ευτελίζουν το κοινοβούλιο» και είναι «καλό να μάθουν Ελληνικά και ιστορία».

«Υπάρχει θέμα αν ο [Αλέξης] Τσίπρας δεν καλέσει τον βουλευτή να του πει: ‘Πήγαινε στην τρίτη δημοτικού’ [...] Να διαβάσει ο κ. Διαμαντόπουλος σε ποια εποχή τα έλεγε αυτά ο Άρης Βελουχιώτης», προσέθεσε η κ. Μπακογιάννη.

Αναφερόμενη στη Χρυσή Αυγή, η βουλευτής της ΝΔ τόνισε ότι για την ίδια το κόμμα της Μεσογείων συνιστά διαχωριστική γραμμή, προειδοποιώντας μάλιστα πως «έχουμε δει πολύ επιφανειακά» την ΧΑ.

«Αυτά που πρεσβεύει ιδεολογικά είναι εξωφρενικά [...] Αυτός ο ρατσισμός είναι δηλητήριο για την κοινωνία», σχολίασε η κ. Μπακογιάννη.

Ερωτηθείσα δε για το κατά πόσον η άνοδος της Χρυσής Αυγής πηγάζει από τα λάθη της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, η κ. Μπακογιάννη παραδέχθηκε πως τα δύο κόμματα φέρουν ευθύνη, διευκρινίζοντας όμως πως και ο «ψηφοφόρος δεν είναι ανεύθυνος» και πρέπει να κατανοεί τι ψηφίζει.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτημα για το εάν υπήρξε πρόταση για υπουργοποίησή της κατά τον πρόσφατο ανασχηματισμό, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας απάντησε πως δεν έγινε κάποια τέτοια επαφή, αποσαφηνίζοντας ωστόσο ότι δεν την ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή να αναλάβει κάποιο υπουργικό χαρτοφυλάκιο.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ