Τσίπρας: Άνοιγμα σε ψηφοφόρους όλου του πολιτικού φάσματος

Επίθεση στην κυβέρνηση χαρακτηρίζοντάς τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, κόμματα του χθες υπεύθυνα για το κατάντημα της χώρας, έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στο 1ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.
«Αυτοί έριξαν την οικονομία στα βράχια», τόνισε, «οι ακροδεξιοί του κ. Σαμαρά και του κ. Βορίδη, οι καιροσκόποι του κ. Βενιζέλου».

Για την ενοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι όλα τα μέλη θα είναι ίσα, με ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις και αυτό συνεπάγεται όχι διχασμένες προσωπικότητες μέσα στο κόμμα, «όλη η εξουσία αλλά και όλη η ευθύνη στα μέλη του κόμματος».

Έκανε άνοιγμα σε ψηφοφόρους όλου του πολιτικού φάσματος, από το ΚΚΕ για το οποίο τόνισε ότι την εμμονή της ηγεσίας του, τους ψηφορόρους του ΠΑΣΟΚ που στήριξαν την αλλαγή και απόθεσαν τις ελπίδες τους στο ΠΑΣΟΚ αλλά και όσους δεν ανήκουν στην αριστερά και αντιλαμβάνονται το πρόβλημα δημοκρατίας μετά το φλερτ -όπως είπε- της ΝΔ με τη Χρυσή Αυγή.

Όπως τόνισε «ακύρωση μνημονίων, επαναδιαπραγμάτευση δανειακής σύμβασης, είναι η βάση πάνω στην οποία χτίζουμε τον οδικό χάρτη της χώρας τόνισε».
Πηγή: Αντώνης Αντζολέτος