Κλείσιμο

Τσίπρας: «Απίστευτη συμπαιγνία» τραπεζών - διοίκησης «Κατσέλη»

Την ύπαρξη «μίας απίστευτης συμπαιγνίας» μεταξύ της διοίκησης του εργοστασίου «Κατσέλης» και των τραπεζών κατήγγειλε την Πέμπτη ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, βάλλοντας και κατά της κυβέρνησης, την οποία κατηγόρησε ότι «εάν δεν ενθαρρύνει [την συμπαιγνία], σίγουρα την παρακολουθεί αμήχανα».

«Ο μεγαλοεπιχειρηματίας και επικεφαλής της επιχείρησής σας, [...] μας είπε πως δεν μπορεί να βρει τη δυνατότητα ενός πλαισίου συμφωνίας με τις τράπεζες [...] Την ίδια στιγμή μετέφερε την έδρα της COCA-COLA 3E από την Ελλάδα στο Λουξεμβούργο, την ίδια στιγμή ανταμείβεται από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με τον τίτλο του Προέδρου της Eurobank», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, απευθυνόμενος στους εργαζόμενους του εργοστασίου του «Κατσέλη», τους οποίους επισκέφθηκε.

Συνεχίζοντας
, ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως είναι «υποχρέωση» των τραπεζών που έχουν «χρηματοδοτηθεί αδρά από τον ελληνικό λαό» να υποστηρίξουν την επιχείρηση, συμπληρώνοντας ότι δεν πρέπει να γίνει «καμιά απόλυση» και πως «η εταιρία πρέπει να επαναλειτουργήσει».

Στρέφοντας μάλιστα τα βέλη του κατά του Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως ο πρωθυπουργός «κόβει κορδέλες [...] παρουσιάζοντας το success story» αλλά «δεν έρχεται εδώ να αντιμετωπίσει τα προβλήματα, τους 500 εργαζόμενους που χάνουν τη δουλειά τους».
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ