Μέρκελ προς Σαμαρά: Έχετε κάνει σημαντική πρόοδο, συνεχίστε

Τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης εξήρε η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ το απόγευμα της Κυριακής κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνης Σαμαράς, στον απόηχο της κυβερνητικής κρίσης λόγω της ΕΡΤ.

Η κ. Μέρκελ δήλωσε στον κ. Σαμαρά ότι έως τώρα έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος, και ότι η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη συγκριτικά με προηγούμενους μήνες, επισημαίνοντας παράλληλα ότι είναι σημαντική η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και η εφαρμογή του προγράμματος που έχει συμφωνηθεί με την τριμερή.

«Τώρα έχει ξεκάθαρη σημασία να προωθηθούν όλες οι συμφωνίες με την τρόικα, περιλαμβανομένων αυτών που αφορούν την αναδιάρθρωσης του δημόσιου τομέα», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το γραφείο της κ. Μέρκελ.

Η επικοινωνία μεταξύ των δύο ηγετών έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες, κατόπιν πρωτοβουλίας της καγκελαρίας.

Σε μία από τις κρισιμότερες στιγμές στον έως τώρα βίο της τρικομματικής κυβέρνησης αναδεικνύεται η σημερινή συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη, δεδομένου ότι ο πρωθυπουργός δεν φαντάζει διατεθειμένος να υποχωρήσει στο ζήτημα της ΕΡΤ, ενώ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ θέτουν πλέον ζήτημα κυβερνητικής συνοχής, με αιχμή, αλλά όχι αποκλειστικό σημείο τριβής, τους χειρισμούς Σαμαρά στο κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.


Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ