Σκληραίνει η στάση Βενιζέλου ενόψει της Δευτέρας – δυσαρέσκεια με «αλαζονεία» Σαμαρά

Σκληρή στάση σε ό,τι αφορά το ζήτημα της ΕΡΤ αναμένεται να τηρήσει κατά την κρίσιμη συνάντηση των τριών κυβερνητικών εταίρων το απόγευμα της Δευτέρας ο Ευάγγελος Βενιζέλος, χωρίς μάλιστα να αποκλείεται το ενδεχόμενο να τεθεί και θέμα κυβερνητικής συνοχής, όπως προκύπτει από το περιεχόμενο «κλειστής» σύσκεψης στελεχών που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην Ιπποκράτους.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης, ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για «κλιμακούμενη αλαζονεία» του Αντώνη Σαμαρά, στάση που κατέληξε στους χειρισμούς του πρωθυπουργού αναφορικά με το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Ειδικά για το ζήτημα της ΕΡΤ, ο κ. Βενιζέλος φέρεται να απέρριψε την πρόταση Σαμαρά για μία «μεταβατική φάση» με επανέναρξη του ενημερωτικού προγράμματος και πρόσληψη ολιγάριθμου προσωπικού. Σε αυτό το «μέτωπο», το ΠΑΣΟΚ, όπως και η ΔΗΜΑΡ, επιμένουν στην ανάκληση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που δρομολόγησε το κλείσιμο της ΕΡΤ και την επαναλειτουργία της επιχείρησης.

Στο ΠΑΣΟΚ ξεκαθαρίζουν, για μια ακόμα φορά, ότι είναι υπέρ της ριζικής αναδιάρθρωσης της ΕΡΤ και εναντιώνονται στο «τυφλό κλείσιμο» και ότι αυτό πρέπει να γίνει από την Ελληνική Βουλή.

Συνεχίζοντας, ο κ. Βενιζέλος απέρριψε την σκέψη ότι ο τερματισμός λειτουργίας της ΕΡΤ αποφασίστηκε κατόπιν αιτήματος της τρόικα και ως προαπαιτούμενο μέτρο για την εκταμίευση της δόσης ύψους 3,3 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Παράλληλα, ειπώθηκε ότι το θέμα δεν είναι τα προβλήματα λειτουργίας της ΕΡΤ, και ότι ο κ. Σαμαράς με τις κινήσεις του επιχειρεί μετατόπιση του προβλήματος, επιδεικνύοντας «ασέβεια» προς τους κυβερνητικούς του εταίρους, τους οποίους επιχειρεί να «μειώσει».

Επιπλέον, εκφράστηκε δυσαρέσκεια με την αρνητική στάση που έχει υιοθετήσει ο πρωθυπουργός απέναντι στις νομοθετικές προτάσεις του ΠΑΣΟΚ, όπως , μεταξύ άλλων, η πρόταση για την ανάσχεση της ανεργίας, και το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους, η συζήτηση κατά τη σύσκεψη περιστράφηκε και γύρω από το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών, το οποίο δεν αποκλείστηκε παρά το γεγονός ότι ομόφωνα τονίσθηκε πως το ΠΑΣΟΚ δεν επιθυμεί πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Απευθυνόμενος στα στελέχη του Κινήματος, ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε πως «το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει εκλογές», αποσαφηνίζοντας ωστόσο πως η ευθύνη για τυχόν πρόωρη προσφυγή στις κάλπες θα βαραίνει τον κ. Σαμαρά.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ, με πληροφορίες από ΑΜΠΕ