Γιαννάκου: Αδύνατη η κατάργηση του δανειακού προγράμματος

Το δανειακό πρόγραμμα είναι αδύνατον να αλλάξει δήλωσε στον ΣΚΑΪ η επικεφαλής της ΚΟ της ΝΔ στο Ευρωκοινοβούλιο Μαριέττα Γιαννάκου. «Δεν πρόκειται να αλλάξει το πρόγραμμα πρέπει να μηδενιστούν τα ελλείμματα για να υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα. Η λιτότητα μπορεί να χαλαρώσει, αλλά να καταργηθεί ένα γενικότερο πρόγραμμα λιτότητας είναι αδύνατον» σημείωσε η ευρωβουλευτής και πρώην υπουργός.

Η κ. Γιαννάκου χαρακτήρισε το θέμα της ανεργίας ως εξαιρετικά σημαντικό, προσθέτοντας ότι έχει καταστροφικές επιπτώσεις στα ασφαλιστικά ταμεία.

Σύμφωνα με την ευρωβουλευτή, στην Ευρώπη υπάρχει η αίσθηση ότι η ευθύνη της χώρας για ένα παλαιοκομματικό σύστημα είναι μεγάλη, και η αντίληψη ότι υπάρχουν δυνάμεις που δεν θέλουν να αλλάξουν τίποτε ή να γυρίσουν στα παλιά.

«Εξαρτάται ποιος μας βλέπει και τι βλέπει, η κατάσταση έχει φτάσει σε συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης» απάντησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής.

«Αν είναι οπαδοί της λιτότητας λενε ‘μπράβο’, μας βλέπουν ως πειθήνιο εκτελεστή, άλλοι μας βλέπουν ως πειραματόζωα» εξήγσε.

Σύμφωνα με τον κ. Χουντή, δεν υπάρχει λάθος των δανειστών, αλλά βρήκαν την ευκαιρία μέσα από τα προγράμματα να πέσει το εργασιακό κόστος και κατηγόρησε την κυβέρνηση για απραξία. «Οι κυβερνώντες του Παπανδρέου και μετά του Σαμαρά αντί να πουν σταθείτε στα λάθη δεν κάνουν τίποτε» υποστήριξε.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ