Βενιζέλος: Υπάρχει πρόβλημα λειτουργίας της κυβέρνησης

Για πρόβλημα λειτουργίας της κυβέρνησης και της Βουλής έκανε λόγο στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά την ημερίδα αντιρατσιστικού περιεχομένου που οργάνωσαν το ΙΣΤΑΜΕ και ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «και πρέπει να επικαιροποιηθεί και η προγραμματική συμφωνία και βεβαίως πρέπει να επανατοποθετήσουμε τους κανόνες λειτουργίας της Βουλής και της κυβέρνησης».

Πάντως, με αφορμή τις διαφωνίες στην τρικομματική κυβέρνηση για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχουν σενάρια πρόωρων εκλογών. Η χώρα πρέπει να βγει οριστικά από την κρίση, να γίνει σταθερή, ασφαλής μέσα σε μια Ευρώπη η οποία είναι πάντα σε κρίση μην το ξεχνάμε αυτό».

Ο κ. Βενιζέλος κάλεσε
όλα τα κόμματα να ψηφίσουν το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο κι έστειλε μηνύματα προς τη ΝΔ και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, λέγοντας: «Θα ακολουθήσουμε τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και κάθε κόμμα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Εάν η αντιπολίτευση οχυρωθεί πίσω από το αντιμνημονιακό δήθεν μέτωπο, στην πραγματικότητα δίνει άλλοθι και ασυλία στη Χρυσή Αυγή. Εάν η κυβερνητική συνεργασία δεν φανεί ότι υπάρχει και είναι σοβαρή στο ζήτημα αυτό, τότε η ΝΔ θα νομίζει ότι ανοίγει διαύλους επικοινωνίας με την εκλογική βάση της Χρυσής Αυγής ενώ στην πραγματικότητα θα έχουμε υπονομεύσει την αξιοπιστία των ίδιων των προγραμματικών μας συμφωνιών».
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ