Κουτσούμπας: Η ανάπτυξη Ιρλανδίας στηρίχθηκε σε εξόντωση λαϊκών δικαιωμάτων

«Το κλίμα ευφορίας που καλλιεργεί η κυβέρνηση και τα δημοσιεύματα του ξένου τύπου που εμφανίζουν τον κ. Σαμαρά ‘από πρωθυπουργό της χρεοκοπίας, φορέα της ελπίδας’, ‘εγγυητή της μεταρρυθμιστικής πορείας’, δεν ακουμπούν τους αγρότες της Καρδίτσας που έχουν ήδη χρεοκοπήσει, τους μικρομαγαζάτορες της περιοχής που έχουν βάλει λουκέτο, τα νέα παιδιά που είναι άνεργα και έχουν χάσει την παραμικρή ελπίδα για προσωπική και οικογενειακή ανάκαμψη» δήλωσε το Σάββατο από την Καρδίτσα ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Αναφερόμενος στην Ιρλανδία, για την οποία ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε μετά την επίσκεψη του Ιρλανδού ομολόγου του την περασμένη βδομάδα στην Αθήνα ότι αποτελεί πρότυπο ανάπτυξης, Ο κ. Κουτσούμπας είπε πως «οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης της στηρίχτηκαν στην εξόντωση των λαϊκών δικαιωμάτων, των ίδιων των εργαζομένων, οδήγησαν σε μια νέα βαθιά καπιταλιστική κρίση, σε μνημόνια και νέα άγρια αντιλαϊκά μέτρα.

»Σήμερα η ιρλανδική κυβέρνηση πανηγυρίζει γιατί στις αρχές του χρόνου βγήκε στις αγορές! Το ίδιο λέει θα κάνει και η ελληνική κυβέρνηση ακολουθώντας το παράδειγμα της Ιρλανδίας», συμπλήρωσε ο κ. Κουτσούμπας.

Ο γ.γ. του ΚΚΕ τόνισε πως η κρίση στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι σε πλήρη εξέλιξη, σημειώνοντας μάλιστα πως στους «κυρίαρχους κύκλους της Ε.Ε. αλλά άλλων ιμπεριαλιστικών κέντρων όπως οι ΗΠΑ», αναπτύσσονται «προβληματισμοί και σκεπτικισμός, για το αναγκαίο μίγμα διαχείρισης προκειμένου να την ελέγξουν».

Ταυτόχρονα, ο κ. Κουτσούμπας επιτέθηκε σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως «όταν μιλάνε για ανάπτυξη ακριβώς για το ίδιο πράγμα μιλάνε, είτε απευθύνονται με ομιλίες τους στα συνέδρια των βιομηχάνων, είτε απευθύνονται σε εργαζόμενους στις πλατείες όπου βγάζουν λόγους».

Αναφερόμενος δε στους οπαδούς της θεωρίας των δύο άκρων στην Ελλάδα, ο επικεφαλής του ΚΚΕ πως «με αφορμή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, βγήκαν για να χύσουν το αντικομμουνιστικό τους δηλητήριο, αποδεικνύοντας περίτρανα τις επιδιώξεις τους.

»Στην Ελλάδα υπάρχει ΚΚΕ και το ΚΚΕ δεν κάνει δήλωση μετάνοιας. Ούτε να το σκεφτούν λοιπόν να εφαρμόσουν την ανιστόρητη θεωρία των άκρων. Γιατί δε θα τους πολεμήσει μόνο το ΚΚΕ. Θα τους πολεμήσει ο ίδιος ο λαός με τον οποίο το ΚΚΕ έχει ισχυρούς δεσμούς σε όλη τη χώρα και εδώ στη Θεσσαλία, στην Καρδίτσα», προσέθεσε.

Τέλος, ο κ. Κουτσούμπας απηύθυνε κάλεσμα για συμπόρευση με το ΚΚΕ, για στήριξη της Λαϊκής Συμμαχίας, επαναλαμβάνοντας πως «δεν απαιτούμε την πλήρη συμφωνία με το Πρόγραμμα του ΚΚΕ».
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ