Κουβέλης: Η στήριξη στην κυβέρνηση πρέπει να αντανακλάται στις πολιτικές

Την πεποίθησή του ότι η στήριξη της Δημοκρατικής Αριστεράς στις προσπάθειες της κυβέρνησης θα πρέπει να καθρεπτίζεται στις ακολουθούμενες πολιτικές σημείωσε το Σάββατο ο πρόεδρος του κόμματος, Φώτης Κουβέλης κατά την εισήγησή του στη Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, τονίζοντας την ανάγκη για καλύτερο συντονισμό και αλληλοκατανόηση, με παράλληλη ανάδειξη των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων.

«Θεωρούμε αυτονόητο ότι η στήριξή μας στην κυβέρνηση πρέπει να έχει αντίκρισμα στις εφαρμοζόμενες πολιτικές. Να εκφράζεται με συγκεκριμένα αποτελέσματα προς όφελος της κοινωνίας. Αυτό βεβαίως συναρτάται κάθε φορά και με τα όρια των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και το συσχετισμό δύναμης μέσα στην κυβέρνηση», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης.

Παράλληλα, ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ επιχείρησε να βάλει «φρένο» στους πανηγυρισμούς περί έναρξη της εξόδου της χώρας από την κρίση, σημειώνοντας πως δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός καθώς τεθεί σε κίνδυνο η προσπάθεια που έχει ήδη καταβληθεί.

«Μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι, αφού τώρα δίνουμε τη μάχη από πολύ καλύτερες θέσεις για τη σταθεροποίηση και την ανάκαμψη, για την ένταξη της χώρας σε ένα κανονικό πλαίσιο εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης», είπε ο κ. Κουβέλης και υπογράμμισε την ανάγκη να συντονίζονται καλύτερα οι κυβερνητικοί εταίροι σε επίπεδο πολιτικής πρακτικής, προτείνοντας τη συγκρότηση ενός τριμερούς συντονιστικού οργάνου.

Στρέφοντας το βλέμμα του στην αντιπολίτευση, ο κ. Κουβέλης άφησε αιχμές για τη στάση των κομμάτων που αντιδρούν στην κυβερνητική πολιτική χωρίς να διατυπώνουν άλλη εναλλακτική πρόταση, επικρίνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επιδιώκει γενικευμένη πολιτική αντιπαράθεση. Στον αντίποδα, προσδιόρισε τη Δημοκρατική Αριστερά, ως το κόμμα που «συνδυάζει την αριστερή ταυτότητα και φυσιογνωμία της με την παρέμβαση στις ανάγκες του παρόντος».

«Απευθύνουμε κάλεσμα συστράτευσης και όχι απαραίτητα ένταξης στη Δημοκρατική Αριστερά, καθώς ο στόχος που θέλουμε να υπηρετήσουμε είναι μεγάλος. Στόχος που χρειάζεται ευρείες πλειοψηφίες, αλλά και νέες πρακτικές και συγκλίσεις», κατέληξε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ, με πληροφορίες από ΑΜΠΕ