Κουβέλης: Η κοινωνική και πολιτική σταθερότητα «κρίσιμο ζήτημα» για Ελλάδα

Tην πεποίθησή του ότι υπάρχει ανάγκη αλλαγής των ευρωπαϊκών οικονομικών πολιτικών για την αντιμετώπιση της κρίσης που ταλανίζει τη Γηραιάς Ήπειρο εξέφρασε την Τετάρτη ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, στον απόηχο της συνάντησης του στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, υπογραμμίζοντας παράλληλα την κρισιμότητα της σταθερότητας στην Ελλάδα.

«Συμφωνήσαμε με τον πρόεδρο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου κ. Σουλτς, ότι η εφαρμοζόμενη πολιτική λιτότητας είναι όχι μόνο κοινωνικά άδικη, αλλά και οικονομικά αδιέξοδη. Οδηγεί σε οικονομική στασιμότητα και κοινωνική διάλυση. Ο ευρωσκεπτικισμός αυξάνεται και δημιουργούνται μεγάλοι κίνδυνοι για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης.

Στρέφοντας το βλέμμα του στη χώρας μας, ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ σημείωσε πως «για την Ελλάδα το κρίσιμο ζήτημα είναι η κοινωνική και πολιτική σταθερότητα. Και αυτό μπορεί να υπάρξει μόνο με διόρθωση λανθασμένων πολιτικών».

»Οι Ευρωπαϊκές πολιτικές για την αντιμετώπιση της κρίσης πρέπει να αλλάξουν. Η Δημοκρατική αριστερά υποστηρίζει την κοινή αντιμετώπιση του χρέους και τη σύνδεση της δημοσιονομικής προσαρμογής με την αναπτυξιακή διαδικασία. Την προώθηση με γοργά βήματα της οικονομικής και πολιτικής ενοποίησης», συνέχισε ο αρχηγός της ΔΗΜΑΡ, υπογραμμίζοντας παράλληλα η ενοποίηση της Γηραιάς Ηπείρου πρέπει να επιτευχθεί με «την ισότιμη σχέση μεταξύ των κρατών.

»Ο εθνοκεντρισμός και οι κρατικοί ηγεμονισμοί θα οδηγήσουν τη διαδικασία της ενοποίησης σε αδιέξοδο», προσέθεσε ο κ. Κουβέλης.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ