Τσίπρας: «Ο Καραμανλής υπήρξε ριζοσπαστικός στο συντηρητισμό του»

Ξεχωριστή προσωπικότητα της σύγχρονης Ελλάδας, χαρακτήρισε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε εκδήλωση στη μνήμη του στο Μέγαρο Μουσικής.

«Αναδείχθηκε πολιτικός πρώτης γραμμής σε εκείνα τα χρόνια, όπου η πολιτική διατηρούσε περισσότερη αυτονομία από οικονομικά κέντρα και συμφέροντα. Δεν υπήρξε ποτέ παθητικός αποδεκτής εντολών, ούτε παρατηρητής, διέθετε πολιτικό τσαγανό, ο Καραμανλής υπήρξε ριζοσπαστικός στο συντηρητισμό του», τόνισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Χαρακτήρισε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή ως πολιτικό που κατάφερε μια σπάνια και προσωπική υπέρβαση. Όπως είπε, «κατάφερε να υπερβεί τα ασφυκτικά όρια που είχαν επιβάλει τόσο στη χώρα όσο και στην παράταξή του, ο εμφύλιος και οι ξένοι προστάτες».

Μεταξύ άλλων επισήμανε ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε συλλάβει πως κάθε μεγάλη προσπάθεια αλλαγής και μεταρρύθμισης μπορεί να ξεκινήσει μόνον από το Δημόσιο και ειδικά από τη δημόσια διοίκηση.

Επικαλέστηκε το Χαρίλαο Φλωράκη ο οποίος είχε χαρακτηρίσει τον εν ζωή τότε, Κωνσταντίνο Καραμανλή ως ένα σημαντικό ηγέτη, τονίζοντας ότι έχει μεγαλύτερη αξία από τα σημερινά λόγια, ο έπαινος από τους πολιτικούς σου αντιπάλους όχι μετά θάνατον, αλλά όσο ακόμα βρίσκεσαι εν ζωή.

«Ακόμα και εμείς οι αριστεροί έχουμε να αντλήσουμε πολύ χρήσιμα πολιτικά μήνυμα από έναν ιδεολογικό και πολιτικό αντίπαλο του διαμετρήματος του Καραμανλή», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Πηγή: skai.gr