Τσίπρας: Ο Σαμαράς να επιλέξει ανάμεσα στο δρόμο ανάπτυξης και λεηλασίας

Κάλεσμα προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να αποφασίσει εάν θα ακολουθήσει το μοντέλο της ανάπτυξης ή της «λεηλασίας» απηύθυνε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, έπειτα από τη συνάντηση που είχε με τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και τη Διανομαρχιακή Επιτροπή Αγώνα κατά του Χρυσού στη Βουλή.

Ερωτηθείς μάλιστα για την επίσκεψη της τρόικα στην Ελλάδα και το ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως η κυβέρνηση «επιμένει στο λάθος» και πως έχουμε τη «λάθος κυβέρνηση».

Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό ζητώντας από τον κ. Σαμαρά να απαντήσει εάν με την «επάνοδο της τρόικας» «θα αρνηθεί να λάβει νέα μέτρα που περιλαμβάνουν νέες μειώσεις στον κατώτατο μισθό και απολύσεις δεκάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων».

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας καλεί τον πρωθυπουργό να απαντήσει εάν θα υπάρξει άμεση «αναστολή του μέτρου εξίσωσης των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης», κάνοντας λόγο για μέτρο που «όχι μόνο δεν έχει θετικά δημοσιονομικά αποτελέσματα, [...] αλλά έχει και τραγικές συνέπειες».

Η επίκαιρη ερώτηση του κ. Τσίπρα έρχεται καθώς συνεχίζονται οι επαφές της τρόικα με την ελληνική κυβέρνηση, με ζητούμενο την εκταμίευση των δόσεων διάσωσης του Μαρτίου.

Το ζήτημα απολύσεων στο Δημόσιο τέθηκε εκ νέου, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη, με την τρόικα τη Δευτέρα, ενώ το «μέτωπο» του κατώτατου μισθού αναζωπυρώθηκε κατά τον Φεβρουάριο έπειτα από δηλώσεις του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Γιώργου Μέργου.
Πηγή: Αντώνης Αντζολέτος