Στεφάνου: Η Κύπρος δέχεται επίθεση από συγκεκριμένους κύκλους

Για βρώμικη επίθεση κατά της Κύπρου από συγκεκριμένους κύκλους έκανε λόγο, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, τονίζοντας πως η Λευκωσία έχει αποδείξει πως σέβεται τους διεθνείς κανόνες και τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την πάταξη του μαύρου χρήματος.

Πρόσθεσε μάλιστα πως η κυπριακή κυβέρνηση δεν αρνείται τον διεθνή έλεγχο, αλλά θα πρέπει να εξευρεθεί, σε συνεργασία με την τρόικα, ένας αποδεκτός τρόπος προκειμένου οι έλεγχοι να γίνονται από «εντεταλμένα όργανα και οργανισμούς».

Συνεχίζοντας, ο κ. Στεφάνου επανέλαβε πως υπάρχουν πιέσεις από συγκεκριμένους κύκλους που προσδοκούν ρόλους τους οποίους κατέχει σήμερα η κυπριακή οικονομία, ως «πολύ σημαντικό χρηματοοικονομικό κέντρο» που έχει το «θέμα του φυσικού αερίου», συμπληρώνοντας δε πως είναι «καθήκον» της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αποδείξει ότι δεν υπάρχουν «κακόπιστες προθέσεις» σχετικά με την Κύπρο.

Παράλληλα, ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος ζήτησε από τους Ευρωπαίους εταίρους στοιχειώδη σεβασμό για τη δημοκρατία, επισημαίνοντας πως ζητείται από η Λευκωσία να λάβει αποφάσεις κατά το διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ των δύο γύρων προεδρικών εκλογών στο νησί. Ο πρώτος γύρος θα λάβει χώρα την ερχόμενη Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου.

«Δεν γίνεται αυτό, είναι στοιχειώδεις σεβασμός απέναντι στη δημοκρατία και οφείλουν να επιδείξουν πραγματικά αλληλεγγύη και όχι να τιμωρείται ένα κράτος», σχολίασε ο κ. Στεφάνου.

Στρέφοντας το βλέμμα του στο ενδεχόμενο «κουρέματος» καταθέσεων που τηρούνται στις κυπριακές τράπεζες, ο κ. Στεφάνου τόνισε ακόμα ότι η χώρα έχει ξεκαθαρίσει εκ προοιμίου πως δεν πρόκειται να δεχθεί κούρεμα των καταθέσεων, γιατί αυτό θα «καταστρέψει την κυπριακή οικονομία».

Τέλος, ο κ. Στεφάνου υπογράμμισε ότι η Κύπρος δε ζητάει καμία χάρη αλλά θα σταθεί στο ύψος των υποχρεώσεών της.
Πηγή: skai.gr