Προθεσμία πήρε η δικηγόρος Γαλάτεια Μανέ

Προθεσμία για να απολογηθεί τις επόμενες ημέρες έλαβε η δικηγόρος Γαλάτεια Μανέ, για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Θα απολογηθεί ως ύποπτη στους οικονομικούς εισαγγελείς, καθώς φέρεται να αντέγραψε το στικάκι που είχε στα χέρια του ο Ιωάννης Διωτης.

Στο υπόμνημα, που κατέθεσε διά του συνηγόρου του ο πρώην ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ κ. Διώτης, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ζήτησε από την κ. Μανέ να τον βοηθήσει στην αντιγραφή του ηλεκτρονικού αρχείου, επειδή ο ίδιος δεν γνώριζε πώς να το κάνει.

Επίσης, εντός της ημέρας, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να οριστούν οι 15 εκπρόσωποι των κομμάτων που θα απαρτίζουν την προκαταρκτική επιτροπή, που θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι εργασίες της επιτροπής αναμένεται να αρχίσουν την Τρίτη, ενώ αναμένεται να παραδώσει το πόρισμά της έως τις 25 Φεβρουαρίου.

Στο μεταξύ, διάβημα στον Πρόεδρο της Βουλής θα πραγματοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να ζητήσει εξηγήσεις για τη σύνθεση της προκαταρκτικής επιτροπής που θα διερευνήσει τυχόν ευθύνες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην υπόθεση της λίστας «Λαγκάρντ».

Η Κουμουνδούρου ζητάει την εφαρμογή του κανονισμού που προβλέπει 12 και όχι 15 μέλη, ενώ κάνει λόγο για ενίσχυση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ

Να ανοίξουν οι λογαριασμοί σε ελληνικές τράπεζες όσων εμφανίζονται στη λίστα Λαγκάρντ παρήγγειλαν οι οικονομικοί εισαγγελείς, μέσω των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών.

Πηγή: skai.gr