«Πόλεμος» δηλώσεων κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για τη λίστα Λαγκάρντ

«Κατανοητή η απογοήτευση του ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε έπεισαν όλους τους βουλευτές τους να ψηφίσουν την πρότασή τους, ούτε μπόρεσαν να υπονομεύσουν τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, σχολιάζοντας τις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖ για την απόφαση της Βουλής σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ.

Ο κ. Κεδίκογλου προσθέτει στην ανακοίνωσή του ότι «όσο για τα συνωμοσιολογικά σενάριά τους, απάντηση έδωσαν οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, κινούμενοι –αποδεδειγμένα- ελεύθερα. Είναι σταθερή η απόφασή μας για τη θεσμικά άψογη και πλήρη αντιμετώπιση της υπόθεσης με τη λίστα Λαγκάρντ».

Απαντώντας, ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε τα εξής: «η αδυναμία του κ. Κεδίκογλου στα μαθηματικά είναι εμφανής. Δεν γνωρίζουμε αν στο Μαξίμου κάνουν φροντιστήρια, εμείς πάντως του παραδίδουμε δωρεάν το πρώτο μάθημα, που διδάσκεται στην Α΄ Γυμνασίου, και τον καλούμε να λύσει την παρακάτω εξίσωση:
124=71 (βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ)+ x
Ποια είναι η τιμή του αγνώστου x; (όπου x ο αριθμός των βουλευτών άλλων κομμάτων που ψήφισαν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ)».

Εν τω μεταξύ κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης, την ευθύνη για την οποία φέρει ο πρωθυπουργός. Επισημαίνουν οτι οι υπαρκτές ποινικές ευθύνες για τη μη αξιοποίηση της λίστας παραμένουν ορφανές, ενώ οι αντίστοιχες οι πολιτικές ευθύνες σε άλλο κράτος θα οδηγούσαν σε παραίτηση.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι κατεπείγουσα η ανάγκη να οδηγηθούμε μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες σε ριζική πολιτική αλλαγή.
Πηγή: skai.gr