Κλείσιμο

Βουδούρης: Συνέδριο για να φύγουμε από την κυβέρνηση – Παπαδόπουλος: Υπηρετεί σχέδιο άλλου κόμματος

Τη διεξαγωγή συνεδρίου της Δημοκρατικής Αριστεράς για να τεθεί ζήτημα της στροφής της ηγεσίας από τις προεκλογικές δεσμεύσεις -αλλά και θέμα παραμονής στον κυβερνητικό συνασπισμό- ζήτησε ευθέως ο βουλευτής του κόμματος Οδυσσέας Βουδούρης, αφήνοντας αιχμές κατά του κ. Κουβέλη.

«Η ηγεσία έχει κάνει στροφή σε σχέση με τις δεσμεύσεις της. Να γίνει συνέδριο, για να αποφασίσουμε αν η απόφαση της ηγεσίας χαίρει της συμφωνίας του κόμματος. Θα θέσουμε θέμα στο συνέδριο παραμονής στην κυβέρνηση» επισήμανε, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Ανδρέα Παπαδόπουλου, που ανέφερε ότι υπηρετεί σχέδιο άλλου κόμματος.

«Αν δε ρίξουμε φως στην υπόθεση, τότε θα πέσει η κυβέρνηση, αν ήμουν Βενιζέλος εγώ θα πήγαινα ο ίδιος στην προκαταρκτική» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο κ. Βουδούρης για την απόφαση του ιδίου και του κ. Μουτσινά να ζητήσουν την παραπομπή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην προκαταρκτική κόντρα στην επίσημη θέση της Αγίας Κωνσταντίνου.

Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ δήλωσε ότι «μέσα στο κόμμα υπάρχουν δυο απόψεις, η μια ότι η πολιτική Σαμαρά είναι μονόδρομος, και η άλλη ότι ακολουθούμε τη γνωστή αποτυχημένη πολιτική που είναι και άποψη πολλών συντρόφων» τόνισε.

Δε δέχομαι την κατηγορία ότι διαφωνώ με απόφαση της ηγεσίας και ότι πρέπει να πάω σε άλλο κόμμα εγώ συμφωνώ με το πρόγραμμα της ΔΗΜΑΡ και με το να μείνουμε συνεπείς σε αυτό, ανέφερε, προσθέτοντας ότι «σε αυτά τα πράγματα δεν μπορούμε να κάνουμε καμία έκπτωση».

«Αθετούμε τις δεσμεύσεις μας. Είμαστε το 25% στα όργανα, αλλά στη βάση του κόμματος είμαστε η πλειοψηφία που θεωρεί ότι η πολιτική είναι αδιέξοδη» είπε, υποστηρίζοντας ότι δεν έχουν συνεδριάσει τα όργανα του κόμματος για να συμφωνηθεί η στροφή της ηγεσίας του ΔΗΜΑΡ.

«Όψιμος αριστερός ο Βουδούρης»

Παρεμβαίνοντας, ο κ. Παπαδόπουλος κατηγόρησε τον κ. Βουδούρη ότι υπηρετεί σχέδιο άλλου πολιτικού κόμματος, κάνοντας λόγο για κοντή μνήμη του κ. Βουδούρη «όπως όταν ψήφισε το πρώτο μνημόνιο, και τώρα κάνει τον αντιμνημονιακό». Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, το κόμμα έχει συνεδριάσει δυο φορές, με τη δεύτερη το Σεπτέμβριο, και στις δυο, με συντριπτική πλειοψηφία, αποφασίστηκε η συμμετοχή του στη συγκυβέρνηση.

«Περίμενα μεγαλύτερο σεβασμό στις αποφάσεις των οργάνων παρότι είναι όψιμη η σχέση του (Βουδούρη) με την Αριστερά.(...) Δεν έχει στηρίξει καμιά επιλογή της ΔΗΜΑΡ» σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

«Τελειώνουν τα όρια των αντοχών μας με τους βουλευτές που αντιδρούν και παραβιάζουν τις συλλογικές αποφάσεις του κόμματος» πρόσθεσε, αναφερόμενος στους κ. Βουδούρη και Μουτσινά.

Μιλώντας νωρίτερα στον ΣΚΑΪ, το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ Δημήτρης Χατζησωκράτης τόνισε ότι οι κ. Βουδούρης και Μουτσινάς αρνούνται όλες τις πολιτικές αποφάσεις που παίρνει το κόμμα αφήνοντας υπόνοιες για επικείμενη διαγραφή τους βάσει του κανονισμού της Βουλής. «Δεν υπάρχει θέμα διαγραφών στο καταστατικό μας, όμως ο κανονισμός της Βουλής δίνει την προνομία στον επικεφαλής της ΚΟ να ορίζει τη σύστασή της» τόνισε χαρακτηριστικά.
Πηγή: Επιμέλεια: Στέλιος Κάνδιας