Σκληρή αντιπαράθεση για τη λίστα Λαγκάρντ

Σκληρή πολιτική αντιπαράθεση καταγράφεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα αναφορικά με τις πολιτικές και ποινικές ευθύνες για τη λίστα Λαγκάρντ, μετά και την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής και για τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Για «πολιτική σκευωρία» κατηγορούν στελέχη του ΠΑΣΟΚ το ΣΥΡΙΖΑ. Για «άθλιες διαρροές» του ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, με αφορμή τη λίστα Λαγκάρντ έκανε λόγο, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης, σημειώνοντας πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «θέλει να ρίξει την κυβέρνηση».

«Είχαμε βομβαρδιστεί με διαρροές και φήμες, άρα ας τα πάρουν πίσω κι ας ζητήσουν συγγνώμη για αυτές τις άθλιες διαρροές, σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Μανιάτης, κατηγορώντας την Κουμουνδούρου για απόπειρα «εμπλοκής συγγενικών προσώπων» του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην όλη υπόθεση.

Για «ομερτά» ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με στόχο τη συγκάλυψη της διαφθοράς, κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Δημήτρης Παπαδημουλης ανέφερε οτι ο Βενιζέλος δεν βγαίνει με τίποτα από το κάδρο των ευθυνών για τη λίστα Λαγκάρντ, όσο κι αν προσπαθούν οι συγκυβερνώντες. Ο κ. Παπαδημούλης πρόσθεσε ότι πολιτικές ευθύνες έχουν και άλλα πρόσωπα, οπωσδήποτε ο Γιώργος Παπανδρέου, το συνομολογεί εξάλλου και ο Θόδωρος Πάγκα

Την απόδοση πολιτικών ευθυνών στους εμπλεκόμενους στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ ζήτησε την Πέμπτη το πρωί ο κ. Πάγκαλος, εκφράζοντας την άποψη πως «όσοι ενεπλάκησαν και καθυστέρησαν τις διαδικασίες» αναφορικά με την επίμαχη λίστα «έχουν πολιτική ευθύνη», και «θα κριθούν από τον πολιτικό τους χώρο και το εκλογικό σώμα».

Σχέδιο νόμου για τον έλεγχο των πόθεν έσχες όσων έστειλαν χρήματα στο εξωτερικό κατά τα τελευταία 10 χρόνια αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Τη θέση των Ανεξάρτητων Ελλήνων να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες όλων των πολιτικών προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση, επανέλαβε ο Νότης Μαριάς.

«Ο Σαμαράς καλύπτει τον Βενιζέλο και ο Τσίπρας τον Παπανδρέου» σχολίασε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης.

Αναμένονται οι καταθέσεις των συγγενών

Να σημειωθεί ότι η εξάδελφη του πρώην υπουργού, Ελένη Παπακωνσταντίνου, ο σύζυγός της, Συμεών Συκιαρίδης και ο σύζυγος της αδελφής της, Ανδρέας Ροσσώνης αναμένεται τις προσεχείς ημέρες να περάσουν το κατώφλι των δύο εισαγγελέων, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου για την διάπραξη αδικημάτων, που σχετίζονται με την υπόθεση της λίστας.

Δυο στελέχη του υπουργείου Οικονομικών κατέθεσαν την Πέμπτη ως μάρτυρες από τους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη για τη διαδρομή της πρώτης λίστας Λαγκάρντ.
Πηγή: skai.gr