"Καμία αλλοίωση στη λίστα" επιμένει ο Γ. Παπακωνσταντίνου - στη Βουλή αύριο πρόταση για εξεταστική

Σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής», ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου επιμένει ότι δεν αφαίρεσε κανένα όνομα από τη λίστα, ενώ αφήνει αιχμές για τον τρόπο που αντιμετώπισε την υπόθεσή του και τον ίδιο ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Δεν αφαίρεσα τα ονόματα συγγενικών μου προσώπων ούτε κανένα άλλο όνομα. Τα αρχεία που παρέλαβα τα έδωσα στον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γιάννη Διώτη. Είμαι πολύ σαφής και απόλυτος σε αυτό.

»Μα πως θα μπορούσα να κάνω κάτι τέτοιο; Ζήτησα δηλαδή να μου δώσουν μια λίστα από την Γαλλία για να αφαιρέσω μόνο τους συγγενείς μου;», τόνισε ο πρώην υπουργός στην εφημερίδα.

Υποστηρίζει μάλιστα ότι πρόκειται για «μία χοντροκομμένη σκευωρία», που στόχο έχει την κατασκευή της δικής του ενοχής, και, όπως αναφέρει, «είναι υπερβολικά βολικό για όλους, οι ευθύνες για την υπόθεση αυτή, να έχουν ένα και μόνο ένα ονοματεπώνυμο».

Στο μεταξύ αύριο Δευτέρα τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης αναμένεται να καταθέσουν στη Βουλή πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής, η οποία θα διερευνήσει τυχόν ευθύνες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου αναφορικά με την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ. [Διαβάστε σχετικά ΕΔΩ]

Για εμπαιγμό κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες και των κ. Ευάγγελου Βενιζέλου και Γιώργου Παπανδρέου. [Διαβάστε σχετικά ΕΔΩ]
Πηγή: skai.gr