Παπακωνσταντίνου: Να διερευνηθεί η προσπάθεια ενοχοποίησης μου

Τη λύπη του για την απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, να εγκρίνει στη διαγραφή του από το κόμμα εκφράζει σε νέα ανακοίνωσή του ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, καλώντας παράλληλα τις Αρχές να «διερευνήσουν άμεσα ποιος είχε το κίνητρο να κάνει μια τόσο χοντροκομμένη αλλοίωση με στόχο την ενοχοποίησή» του.

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα πληροφορίες που προέρχονται από έγκυρες πηγές, ο κ. Παπακωνσταντίνου αφαίρεσε τα ονόματα συγγενικών του προσώπων από λίστα Λαγκάρντ, την οποία παρέλαβε από τις γαλλικές Αρχές κατά τη θητεία του ως υπουργός Οικονομικών.

Ο ίδιος αντιτείνει πως δεν προέβη σε καμία αλλοίωση της λίστας, κάνοντας λόγο για μια «άθλια διαδικασία διαρροών και περιγραφών ονομάτων [...] με την οποία με την οποία ‘φωτογραφίζονται’ άτομα του ευρύτερου συγγενικού μου περιβάλλοντος και γίνονται εικασίες περί ‘αλλοίωσης’».

«Λυπάμαι που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σπεύδει να αποδώσει ευθύνες για τυχόν αλλοίωση της ‘λίστας Λαγκάρντ’ σε εμένα προσωπικά», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Παπακωνσταντίνου, σημειώνοντας πως σε περίπτωση του «η λίστα έχει πράγματι αλλοιωθεί, και πολύ περισσότερο με την αφαίρεση συγγενικών μου προσώπων, θα πρέπει η Δικαιοσύνη και οι διωκτικές αρχές να διερευνήσουν άμεσα ποιος είχε το κίνητρο να κάνει μια τόσο χοντροκομμένη αλλοίωση με στόχο την ενοχοποίησή μου».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου διαγράφηκε από το ΠΑΣΟΚ σήμερα, με το κόμμα να σημειώνει πως πως πλέον «προκύπτει […] προφανές και τεράστιο ζήτημα ευθύνης του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου» και σαφείς ενδείξεις πως υπήρξε αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ.

Τέλος, ο κ. Παπακωνσταντίνου περνά στην αντεπίθεση, τονίζοντας πως «επιτέλους, πρέπει να απαντηθεί το γιατί σταμάτησε η έρευνα» που είχε ο ίδιος ζητήσει για τα ονόματα που περιέχονται στη ‘λίστα Λαγκάρντ’ έπειτα από την απομάκρυνσή του από το υπουργείο Οικονομικών.
Πηγή: skai.gr