ΣΥΡΙΖΑ: Εξακόσια ονόματα παραπάνω στη «νέα» λίστα Λαγκάρντ!

Στην καταγγελία ότι η αρχική λίστα Λαγκάρντ αλλοιώθηκε, και ότι η καινούρια λίστα που παρελήφθη από τις γαλλικές αρχές την περασμένη Παρασκευή έχει 600(!) παραπάνω ονόματα συγκριτικά με την παλιά προέβη μέσω του ΣΚΑΪ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νάντια Βαλαβάνη.

«Στην καινούρια λίστα Λαγκάρντ, υπάρχουν 600 ονόματα παραπάνω σε σχέση με την παλιά. Ευσταθούσαν αυτά που λέγονται ότι έγινε αντικείμενο επεξεργασίας» δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Βαλαβάνη.

«Πιθανόν να βγουν κάποια πράγματα, αλλά το μεγάλο πρόβλημα του μαύρου χρήματος στην Ελβετία δεν ξέρω αν θα αντιμετωπιστεί» πρόσθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι σημαντικό ότι έχουν ξεκινήσει μια σειρά ενέργειες για όσους έβγαλαν χρήματα τα τελευταία δυο έτη. Έχουν πάει τα σημειώματα σε αυτούς τους πολίτες για να δικαιολογήσουν το πόθεν έσχες των τελευταίων ετών» δήλωσε από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης.

Υπάρχει πολύ 
σοβαρό ζήτημα αν υπάρχει αλλοίωση στη λίστα Λαγκάρντ, ποιος έκανε την αλλοίωση και ποιους αφορά δήλωσε νωρίτερα στον ΣΚΑΪ ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Οι εξαγωγές χρημάτων έγιναν προ του 2004 πρέπει να δούμε για ποιο λόγο έβγαλαν τα χρήματα πρόσθεσε.

Η λίστα βρίσκεται αυτή την ώρα στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών αρχών, με στόχο να διαπιστωθεί αν έχουν γίνει αλλοιώσεις ή παρεμβάσεις στο περιεχόμενο, που συνδέονται με τα πρόσωπα ή με τα ποσά που περιλαμβάνονται στο ηλεκτρονικό αρχείο.

Το ΣΔΟΕ προχωρά στην ταχεία αντιπαραβολή όλων των ονομάτων και των τραπεζικών δεδομένων μεταξύ της νέας και της παλιάς λίστας Λαγκάρντ υπό την εποπτεία των οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη.

Την απόδοση ευθυνών σε όσους πρωταγωνίστησαν στην απόκρυψη της λίστας Λαγκάρντ ζήτησε στο μεταξύ με ανακοίνωσή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, με αφορμή την αποστολή της αυθεντικής λίστας από τις γαλλικές Αρχές.

Στις αρχές Νοεμβρίου το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών είχε διαβεβαιώσει ότι το πρωτότυπο αρχείο της λίστας θα αποσταλεί για δεύτερη φορά στις ελληνικές αρχές, έπειτα από το σχετικό αίτημα που είχε πραγματοποιήσει στις 24 Οκτωβρίου ο Γιάννης Στουρνάρας.
Πηγή: skai.gr