Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για το ηχητικό ντοκουμέντο της επίθεσης κατά Στρατούλη – Τι λέει η ΧΑ

Ανακοίνωση για το ηχητικό ντοκουμέντο από συνάντηση μελών της Χρυσής Αυγής την περασμένη εβδομάδα μετέδωσε το ραδιόφωνο του BBC κατά το οποίο φέρεται να γίνεται αναφορά σε επίθεση κατά του Δημήτρη Στρατούλη από νέα μέλη του κόμματος, εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Όπως επισημαίνει «όπως αποτυπώνεται από το ντοκουμέντο του ραδιοφώνου του BBC επιβεβαιώνεται πανηγυρικά ότι αυτοί που επιτέθηκαν στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Στρατούλη, ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής».

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για προκλητικά κυνική ομολογία στελέχους της Χρυσής Αυγής «ότι τρεις φασίστες - τραμπούκοι ήταν αναποτελεσματικοί στην δολοφονική επίθεσή τους εναντίον του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ» η οποία «είναι αποκαλυπτική του τρόπου δράσης της νεοναζιστικής οργάνωσης».

Ακόμα διερωτάται «αλήθεια η κυβέρνηση, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, πόσο εγκλωβισμένοι είναι στη λογική της «συγκατοίκησης» με τη Χρυσή Αυγή για να παρακολουθούν απαθείς τη δράση της;».

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «το δημοκρατικό φρόνημα και σθένος του λαού μας δεν κάμπτεται και θα νικήσει τους τρομοκράτες της ακροδεξιάς και του νεοφασισμού».

Διαβάστε αναλυτικότερα το ρεπορτάζ του BBC ΕΔΩ

Από την πλευρά της η Χρυσή Αυγή κάνει λόγο για «φαιδρότητα των λασπολόγων του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος» οι οποίοι «κατατρομοκρατημένοι από την εκρηκτική άνοδο της Χρυσής Αυγής και την δυναμική στην ελληνική κοινωνία εφευρίσκουν φαιδρότατα και κακόγουστα σενάρια για να "χτυπήσουν" το Κίνημα μας».

Μάλιστα, σημειώνουν ότι η φωνή που ακούγεται στο ηχητικό απόσπασμα δεν είναι του βουλευτή της ΧΑ Γιάννη Λαγού και σημειώνουν ότι ο ομιλητής, «κάνει πλάκα κι ειρωνεύεται τους ανυπόστατους ισχυρισμούς Στρατούλη».

Πηγή: skai.gr