Σουλτς: Τεράστιες οι προσπάθειες των Ελλήνων για την ανάκαμψη της οικονομίας

Τη στήριξή του στον ελληνικό λαό και την πεποίθησή του ότι η κατάσταση στη χώρα θα ξεκινήσει να σταθεροποιείται εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

Μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στην Κοιλάδα του Αχελώου με θέμα την αγροτική και περιφερειακή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον εναλλακτικό τουρισμό και τις προοπτικές ανάπτυξης, ο πρόεδρος της Ευρωβουλής υποστήριξε μία από κοινού αντιμετώπιση της κρίσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

«Οι Έλληνες έχουν καταβάλει τεράστιες προσπάθειες και θυσίες για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Πιστεύω πως η κατάσταση θα ξεκινήσει να σταθεροποιείται και ο ελληνικός λαός που υποφέρει τόσο πολύ, μπορεί να ξεκινήσει να προσμένει την ανάταση. Θέλω να σας στείλω ένα θετικό και αισιόδοξο μήνυμα για το κοινό μας μέλλον».

Μιλώντας επίσης στην ημερίδα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης, ανέφερε ότι η Γεωργία και ο πρωτογενής τομέας αποτελούν τον πυλώνα πάνω στον οποίο θα στηριχθεί η ανάταξη της οικονομίας της χώρας και πάλι όπως στο παρελθόν. Ο υπουργός παρατήρησε πως για να είναι ανταγωνιστική η γεωργία μας πρέπει να έχει ως στόχο την παραγωγή προϊόντων ποιότητας.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε σήμερα, Κυριακή, στο Περδικάκι Αιτωλοακαρνανίας, σε συνεργασία με τους Δήμους Αμφιλοχίας, Γ. Καραϊσκάκη, Αγράφων και Αργιθέας και με τα Γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.
Πηγή: skai.gr