Σαμαράς: «Οι εταίροι μας να κάνουν αυτό που έχουν αναλάβει»

«Η Ελλάδα έκανε εκείνο που έπρεπε και στο οποίο είχε δεσμευτεί. Οι εταίροι, μαζί με το ΔΝΤ επίσης οφείλουν να κάνουν εκείνο που έχουν αναλάβει». Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αναφορικά με το Eurogroup, υπογραμμίζοντας πως «οι όποιες τεχνικές δυσκολίες στην εξεύρεση της τεχνικής λύσης, δε συγχωρούν καμία ολιγωρία ή καθυστέρηση».

Ο κ. Σαμαράς επισημαίνει ακόμα ότι από την επιτυχή ολοκλήρωση αυτής της προσπάθειας δεν εξαρτάται μόνο το μέλλον της δικής μας χώρας, αλλά και η σταθερότητα ολόκληρης της ευρωζώνης».

Ο πρωθυπουργός αναχωρεί σήμερα για τις Βρυξέλλες ενόψει της αυριανής Συνόδου Κορυφής της ΕΕ. Αν και το ζήτημα της Ελλάδας δεν περιλαμβάνεται επισήμως στην ατζέντα, ο κ. Σαμαράς αναμένεται να προωθήσει την ελληνική θέση για λήψη οριστικής απόφασης άμεσα. Στο πλαίσιο αυτό θα έχει συνάντηση και με τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Λόγω του νέου Eurogroup την ερχόμενη Δευτέρα ο πρωθυπουργός ανέβαλε το προγραμματισμένο ταξίδι για το Κατάρ με σκοπό την προσέκλυση επενδύσεων.
Πηγή: skai.gr