Τριπλή δόση στην Ελλάδα εξετάζει το Βερολίνο

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει την καταβολή και των τριών δόσεων προς την Ελλάδα», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Συνολικά το ποσό των τριών δόσεων ανέρχεται στα 44,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Νωρίτερα, σε συνέντευξή του στην Δυτικογερμανική Ραδιοφωνία (SWR), ο Σόιμπλε εξήρε  τις προόδους στην Ελλάδα, προσθέτοντας ότι η όποια λύση για το κόστος της επιμήκυνσης δεν θα κοστίσει οπωσδήποτε περισσότερα χρήματα. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ελλάδα έχει κάνει σημαντικές προόδους. Είναι σημαντικό να ενθαρρύνουμε την ελληνική κυβέρνηση και να πούμε στους πολίτες ότι οι προσπάθειές τους δεν είναι μάταιες», είπε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ολάντ: Η Ευρώπη οφείλει στήριξη στην Ελλάδα

Στην υποχρέωση της ΕΕ και του ΔΝΤ να στηρίξουν την Ελλάδα, μετά τα σκληρά μέτρα που υιοθέτησε η βουλή, αναφέρθηκε ο Φρανσουά Ολάντ. «Η ελληνική βουλή μόλις υιοθέτησε ένα νέο πλάνο, σκληρό και αναμένει την στήριξη της ευρωπαϊκής ένωσης και του ΔΝΤ. Αυτή η στήριξη της οφείλεται. Με αυτή την αλληλεγγύη και όχι με την λιτότητα χωρίς τέλος θα επιτευχθούν οι στόχοι για το δημόσιο έλλειμμα», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος.

Στουρνάρας: Οι θυσίες δεν έχουν πάει χαμένες

«Οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν έχουν πάει χαμένες, πλησιάζουμε στο τέλος» δήλωσε σε ομιλία του στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ο έλληνας υπουργός Οικονομικών. Ο Γιάννης Στουρνάρας σημείωσε ότι η αποκατάσταση της αξιοπιστίας και η απομάκρυνση του φόβου της δραχμής θα έρθουν από την καταβολή της επόμενης δόσης.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «περιμένουμε πλέον να δούμε έμπρακτα την αλληλεγγύη της Ευρώπης.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται ο μαραθώνιος επαφών του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες. Ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, με τον οποίο συζήτησε τις εξελίξεις γύρω από το ελληνικό πρόγραμμα και την έκθεση της τρόικας.

Ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε και με τον επίτροπο προϋπολογισμού της Ε.Ε. Λεβαντόφκσι, ενώ εντός της ημέρας θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι.
Πηγή: skai.gr