Αλ. Τσίπρας: Συνολική ευρωπαϊκή λύση με διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους

Άλλη λύση για την Ελλάδα, πλην του γενναίου κουρέματος του ελληνικού χρέους δεν υπάρχει, τόνισε σε συνέντευξη στο CNN, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα η λύση αυτή θα είναι επωφελής τόσο γι αυτούς που χρωστούν όσο και για τους πιστωτές.

Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για μία συνολική ευρωπαϊκή λύση με διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους όλων των χωρών που έχουν αντίστοιχο με το ελληνικό πρόβλημα.

Για την παρούσα κατάσταση είπε ότι «φορτώνουμε νέα δάνεια σε μια χώρα η οποία είναι χρεοκοπημένη και της στερούμε τη δυνατότητα να παράξει προκειμένου να μπορέσει να τα αποπληρώσει. Εκεί είναι το πρόβλημα και γι αυτό σήμερα δεν έχουμε λύση», σημειώνοντας ότι το πρόγραμμα που εφαρμόζεται έχει αποτύχει σε όλους τους στόχους του.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι συμφωνεί με την ανάγκη διαρθρωτικών αλλαγών για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, για την οποία είναι απαραίτητα η αντιμετώπιση της διαφθοράς, η φορολογική σταθερότητα και να πάψει η κινδυνολογία με την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Υπογράμμισε ότι η ανταγωνιστικότητα δεν είναι μονάχα συνάρτηση του εργασιακού κόστους.

Επίσης, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη την Ευρώπη και πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη. Σημείωσε παράλληλα, ότι και η Ευρώπη έχει ανάγκη την Ελλάδα και πιθανή έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη, θα οδηγούσε σε ένα ντόμινο και την αρχή του τέλους της ευρωζώνης.

Για τα αποτελέσματα του Eurogroup εκτίμησε ότι δεν ελήφθη καμία ουσιαστική απόφαση, διότι το ελληνικό χρέος είναι μη βιώσιμο.
Πηγή: skai.gr