Γ. Στουρνάρας: Πού ζείτε κ. Τσίπρα; Τα πιστεύετε αυτά που λετε;

Δραματική προειδοποίηση ότι «μονομερής διαγραφή χρέους σημαίνει δραματική υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου του ελληνικού λαού» απηύθυνε προς την κοινή γνώμη ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή.

Ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ότι μονομερής διαγραφή χρέους σημαίνει άμεση απομόνωση από το εξωτερικό, ότι η χώρα δε θα μπορεί να δανειστεί ούτε 1 ευρώ, σημαίνει κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων στο εξωτερικό και ότι θα γίνουμε παρίες του διεθνούς συστήματος.

«Η αποχώρηση από το ευρώ θα είναι αναπόφευκτη. Θα γυρίσουμε 60 χρόνια πίσω. Τυπώνοντας δραχμές είσαι χρεοκοπημένος δεν μπορείς ούτε να πληρώσεις τις εισαγωγές βασικών αγαθών. Δεν θα μπορούμε να εισαγάγουμε φάρμακα, τρόφιμα ή καύσιμα» είπε.

«Ως υπουργός Οικονομικών θα είχα καταθέσει έναν προϋπολογισμό λιγότερο επαχθή όπως ζήτησαν επικεφαλής κομμάτων και βουλευτές αλλά δεν θα περιόριζε στο ελάχιστο την εξάρτησή μας» ανέφερε.

Ο κ. Στουρνάρας εξαπέλυσε μύδρους κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ διερωτώμενος «πού ζείτε κ. Τσίπρα; Τα πιστεύετε αυτά που λετε; Συνεπής είναι ο λόγος της κ. Παπαρήγα διαφωνούμε αλλά είναι συνεπής, από τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν άκουσα τίποτε για μείωση του χρέους, ενίσχυση ανταγωνιστικότητας, για τι δίνει τις προϋποθέσεις για βιώσιμη ανάπτυξη. Πολλά από όσα άκουσα είναι λαϊκισμός, οδηγούν  σε άτακτη χρεοκοπία».

«Κάποιοι θέλουν τη δόση χωρίς τις υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει. Ικανοποιείστε με την αγωνία του ελληνικού λαού όταν μιλάτε χαιρέκακα για καθυστέρηση της δόσης. Θα πάρουμε τη δόση και σύντομα» τόνισε.

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι σε τρία χρόνια η Ελλάδα διένυσε τα 2/3 για αποκατάσταση της τάξης στα δημοσιονομικά και αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητάς της. «Χρειαζόμαστε ή δεν τη χρειαζόμαστε τη δόση; Φυσικά τη χρειαζόμαστε για τα ταμειακά μας διαθέσιμα είναι οριακά. Στις 16 Νοεμβρίου πρέπει να εξοφλήσουμε έντοκα γραμμάτια. Χωρίς χρηματοδότηση από την ΕΚΤ στις 16 του μηνός τελειώνουμε αν δεν την πάρουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Πηγή: skai.gr