Αλ. Τσίπρας: Υπάκουος μαθητής που πήρε κάτω από τη βάση η κυβέρνηση

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, αλλά και την καγκελάριο Μέρκελ, εξαπέλυσε από τη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό.

Η μόνη ρεαλιστική και σωτήρια εναλλακτική πρόταση είναι η κατάργηση με ένα νόμο και σε ένα άρθρο, όλων των μέτρων λιτότητας, δήλωσε. «Nα καταργήσουμε τους μνημονιακούς νόμους και τότε να κάτσουμε επί ίσοις όροις στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η Μέρκελ θέλει την Ελλάδα αποικία χρέους και τον ευρωπαϊκό νότο ζώνη ανασφάλιστης εργασίας» δήλωσε χαρακτηριστικά. Για την κυβέρνηση τόνισε ότι «πήρε μέτρα για το χατίρι των τραπεζιτών». «Η κυβέρνηση υιοθετεί την περίφημη στρατηγική του καλού και υπάκουου μαθητή, ο οποίος όμως πήρε κάτω από τη βάση» πρόσθεσε.

«H στρατηγική σας έγινε κομμάτια και θρύψαλα επειδή ήταν μια ανόητη στρατηγική. Aπουσιάζατε από τη συνάντηση των χωρών του Νότου και το Γάλλο πρόεδρο, ενώ λίγες μέρες αργότερα υποδεχόσασταν τη κα Μέρκελ με κόκκινα χαλιά. Δεν είναι στραβός ο γιαλός. Εσείς στραβά αρμενίζετε και υποθηκεύετε το παρόν και το μέλλον, την αξιοπρέπεια και τη κυριαρχία του λαού» δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

Για το ζήτημα του χρέους, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι όλος ο κόσμος γνωρίζει πως το πρόγραμμα δεν βγαίνει και πως το χρέος δεν είναι βιώσιμο

Ο κ. Τσίπρας διευκρίνισε ότι το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό, αλλά ευρωπαϊκό, και η λύση του δεν μπορεί να είναι ξεχωριστή για την Ελλάδα, αλλά συνολική για το Νότο.

Ζήτησε αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης, για μια συνολική ευρωπαϊκή λύση διαγραφής μεγάλου μέρους του δημόσιου χρέους των χωρών του Νότο.

Πηγή: skai.gr