Κεδίκογλου προς Βενιζέλο: Η κυβέρνηση δεν μπορούσε να πάει στο Eurogroup με ανοιχτά μέτρα

Η κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να συμμετάσχει στην αυριανή τηλεδιάσκεψη του Eurogroup χωρίς να έχει οριστικοποιήσει τα νέα μέτρα, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, απαντώντας στον Ευάγγελο Βενιζέλο.

«Ούτε για τη βιωσιμότητα του χρέους, ούτε και για την επιμήκυνση [του δημοσιονομικού προγράμματος] θα μπορούσε να ληφθεί απόφαση στο [Eurogroup], αν προηγουμένως, δεν έχουν κλείσει τα μέτρα. Και αυτό ο κ. Βενιζέλος το γνωρίζει καλά», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Κεδίκογλου.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέκρινε ως «εσπευσμένη και ατυχή» την πρωτύτερη ανακοίνωση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά περί ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης για τα μέτρα.

«Κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν. Εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια πιέσεων και χρόνου. Πετύχαμε σημαντικές βελτιώσεις, ακόμα και την τελευταία στιγμή», ανέφερε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός, προειδοποιώντας παράλληλα για τους πολιτικούς και οικονομικούς κινδύνους που ελλοχεύουν σε περίπτωση που τα μέτρα δεν υπερψηφιστούν.

Σημειώνεται πως έως τώρα η κυβέρνηση δεν έχει σχολιάσει την απόφαση του τρίτου κυβερνητικού εταίρου, της ΔΗΜΑΡ, να μην υποστηρίξει το σκέλος των μέτρων που αφορά τα εργασιακά.
Πηγή: skai.gr