Διευκρινίσεις Στουρνάρα για την αξιοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων

«Tα περιφερειακά αεροδρόμια θα παραμείνουν περιουσία του ελληνικού δημοσίου», ξεκαθαρίζει ο υπουργός Οικονομικών, σε έγγραφο του που διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης των βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων Γιάννη Δημαρά και Γαβριήλ Αβραμίδη, σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του κρατικού αερολιμένα Θεσσαλονίκης.

Όπως τονίζει ο κ. Στουρνάρας, στο πρόγραμμα που υλοποιεί το ΤΑΙΠΕΔ περιλαμβάνεται μόνο η αξιοποίησή τους μέσω παραχώρησης της δραστηριότητας λειτουργίας, συντήρησης, οργάνωσης και εν γένει εκμετάλλευσης των αεροδρομίων, μεταξύ των οποίων και του αεροδρομίου «Μακεδονία», για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

«Αυτού του είδους η αξιοποίηση δεν συνιστά εκποίηση δημόσιας περιουσίας, καθώς η ιδιοκτησία των περιφερειακών αεροδρομίων θα παραμείνει στο ελληνικό δημόσιο», τονίζει ο υπουργός Οικονομικών και εκτιμά ότι η παραχώρησή τους θα αναβαθμίσει ουσιαστικά την ποιότητα των υποδομών των αεροδρομίων, καθώς και το επίπεδο εξυπηρέτησης των χρηστών τους.

Ως προς τη σκοπιμότητα της παραχώρησης των περιφερειακών αεροδρομίων, ο υπουργός Οικονομικών σημειώνει ότι αυτή δεν αφορά μόνο στην καλύτερη συντήρηση και λειτουργία τους, αλλά κατά κύριο λόγο στην εξασφάλιση της προοπτικής για τη μελλοντική τους ανάπτυξη, προκειμένου να εξυπηρετούν την αεροπορική κίνηση με το βέλτιστο δυνατό τρόπο.
Πηγή: skai.gr