Ικανοποίηση Λαγκάρντ – Ρεν για τις διαπραγματεύσεις με τρόικα

Την ικανοποίησή τους για τις διαπραγματεύσεις της τρόικας με την ελληνική κυβέρνηση εξέφρασαν το Σάββατο Κριστίν Λαγκάρντ και Όλι Ρεν δίνοντας ένα ενθαρρυντικό "σινιάλο" στην Αθήνα.

Η πορεία των διαπραγματεύσεων της τρόικας με την ελληνική κυβέρνηση, στο κεφάλαιο δημοσιονομικής προσαρμογής ήταν "πολύ θετική και πολύ παραγωγική" δήλωσε σήμερα Σάββατο από το Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κριστίν Λαγκάρντ.

Αλλά και ο επίτροπος Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν, έκανε λόγο για πρόοδο, σημειώνοντας ότι οι διαπραγματεύσεις έχουν "προχωρήσει" και ότι η σύναψη συμφωνίας είναι δυνατή τις επόμενες ημέρες.

Σημειώνεται ότι υψηλόβαθμο στέλεχος του ΥΠΟΙΚ δήλωνε νωρίτερα ότι η Ελλάδα περιμένει μια δήλωση από τον Όλι Ρεν, την Κριστίν Λαγκάρντ και το Μάριο Ντράγκι ότι «υπάρχει πρόοδος», μετά την παρουσίαση της κατάστασης που θα γίνει από την ελληνική πλευρά.

Oι διαβουλεύσεις με την τρόικα θα συνεχιστούν και μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα, καθως υπάρχουν ακόμη αποκλίσεις, δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μετά τη νέα συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της τρόικας και στη συνεχεια με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Πηγή: skai.gr