Φ. Κουβέλης: Να σταματήσει να επιτίθεται η τρόικα - η κοινωνία έχει τα όριά της

Οι αντιδράσεις των κομμάτων στη συνάντηση του Μαξίμου ΕΔΩ

Στον «αέρα» φαίνεται να βρίσκονται οι προσπάθειες το πακέτο μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ να κλείσει το αργότερο έως την Κυριακή. Μετά τη σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης προανήγγειλε νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών την επόμενη εβδομάδα, ενώ φαίνεται ότι άφησε αιχμές και κατά του οικονομικού επιτελείου, δηλώνοντας ότι «όσοι βιάστηκαν να πουν ότι έχει κλείσει το πακέτο έχουν κάνει λάθος».

Στη συνέχεια,
ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην τριμερή για τη στάση της στις διαπραγματεύσεις.

«Συνεχίζεται η διαπραγμάτευση• δεν έχει κλείσει τίποτα οριστικά, όσοι βιάστηκαν να πουν ότι έχει κλείσει το πακέτο έχουν κάνει λάθος» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

«Συνεχίζεται η διαπραγμάτευση, η τρόικα πρέπει να σταματήσει να επιτίθεται στην ελληνική κοινωνία. Η ελληνική κοινωνία έχει συγκεκριμένες αντοχές και η λειτουργία της κοινωνίας έχει τα όρια της» τόνισε, προαναγγέλλοντας τη νέα συνάντηση την επόμενη εβδομάδα.

Για πολύ δύσκολη διαπραγμάτευση με την τρίμερη έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μετά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών στο Μαξίμου στην οποία έλαβε μέρος.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών τόνιζαν την Τετάρτη ότι δεν καταλαβαίνουν την γκρίνια και τις διαρροές και ότι τα μέτρα έχουν δοθεί αναλυτικά στα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Το «διχασμό» της ΔΗΜΑΡ όσον αφορά την υπερψήφιση ή μη του πακέτου μέτρων  αναγνώρισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής του κόμματος Οδυσσέας Βουδούρης, ο οποίος κατέστησε σαφές ότι θα καταψηφίσει τα μέτρα όπως παρουσιάζονται.
Πηγή: skai.gr