Αλ. Τσίπρας: «Ο άνθρωπος που κάνει το ευρώ να τρέμει»

«Ο άνθρωπος που κάνει το ευρώ να τρέμει» είναι ο τίτλος της συνέντευξης που έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην εφημερίδα Pagina 12 της Αργεντινής.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα «το ευρώ έχει γίνει φυλακή για τους λαούς της Ευρώπης, ιδιαίτερα τους πιο αδύναμους της περιφέρειας που αντιμετωπίζουν την κρίση» και τονίζει ότι «το ευρώ είναι η πυριτιδαποθήκη που θα εκραγεί αν συνεχιστεί αυτή η πολιτική».

Ο κ. Τσίπρας τονίζει ότι η κρίση δεν είναι ευρωπαϊκή, αλλά παγκόσμια και ότι η Ευρώπη δεν έχει τους κατάλληλους μηχανισμούς για να την αντιμετωπίσει.

Παράλληλα, τονίζει ότι το πρόβλημα δεν είναι το κοινό νόμισμα, αλλά οι πολιτικές που το συνοδεύουν.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι αυτό που πρέπει να κάνει η αριστερά είναι να δημιουργήσει ένα ιδεολογικό μέτωπο και την ίδια ώρα να φτιάξει ένα μοντέλο κοινωνίας, που αντιστέκεται και είναι αλληλέγγυα.

Αναφέρει ακόμα, ότι δεν πρέπει να αφήσουμε αυτές τις ομάδες (εννοώντας τους ακροδεξιούς) να εμφανίζονται με το κεφάλι ψηλά, όταν στην πραγματικότητα αντιπροσωπεύουν την πιο βίαιη ιστορία που έχει γνωρίσει η ανθρωπότητα. Προσέθεσε ακόμα ότι ο αγώνας του ΣΥΡΙΖΑ είναι και εναντίον των νεοφιλελεύθερων δυνάμεων και εναντίων των δυνάμεων του φασισμού.

Ακόμα, ο κ. Τσίπρας υπογραμμίζει ότι η εμπειρία της Αργεντινής είναι πολύ σημαντική για την εξαγωγή συμπερασμάτων.

Τέλος, απαντώντας σε όσους λένε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να κάνει την Ελλάδα Κούβα της Ευρώπης», λεει ότι εκείνοι θέλουν να φτιάξουν μια Κούβα στην Ευρώπη ,αλλά την Κούβα πριν το 1960. Εκεί θέλουν να μας φτάσουν».
Πηγή: skai.gr