Ολοκληρώθηκε η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών - συνεχίζεται η διαπραγμάτευση για τα μέτρα

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, με τον Φώτη Κουβέλη να προαναγγέλλει νέα συνάντηση, χωρίς ωστόσο να προσδιορίζει την ημερομηνία.

Όπως είπε συνεχίζεται η συζήτηση και η διαπραγμάτευση για το πακέτο των μέτρων.

Τόνισε ότι ο ίδιος εμμένει στις θέσεις του ώστε να μην διαλυθούν τα αποσαθρωμένα εργασιακά δικαιώματα και να μην υπάρξουν απολύσεις στο Δημόσιο.

Τέλος ανέφερε ότι οι ευρωπαίοι πρέπει να αντιληφθούν πως κανένα μέτρο δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε μια κοινωνία που διαλύεται.

Από την πλευρά του ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε λόγο για μια παρά πολύ δύσκολη συζήτηση με τρόικα, στη οποία δεν έχουν οριστικοποιηθεί πολλά κονδύλια.

Τόνισε ότι είναι αντίθετος στα οριζόντια μέτρα , ενώ δεν τίθεται -όπως είπε - ζήτημα απολύσεων δημόσιων υπάλληλων όταν υπάρχει κύμα συνταξιοδοτήσεων.

Αναφερόμενος στα εργασιακά είπε ότι δεν μπορεί να γίνει καμία αλλαγή και στη χώρα μας πρέπει να ισχύει ο, τι και στην υπόλοιπη Ευρώπη, «είμαστε κράτος μέλος της ΕΕ», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος τόνισε την ανάγκη νέου εθνικού παραγωγικού μοντέλου και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, όπως είπε, θα πρέπει να είναι το όχημα για την υλοποίησή του.

Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, δήλωσε πως όλα τα μέτωπα παραμένουν ανοιχτά μέχρι το Eurogroup της 8ης Οκτωβρίου. Επισήμανε επίσης πως διεξάγονται συζητήσεις για τα εργασιακά.

Αύριο, Πέμπτη, o Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα συναντηθούν με τον γάλλο υπουργό Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί.
Πηγή: skai.gr