Ερό: Αποφασισμένοι να πράξουμε ό,τι χρειαστεί για να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ

Την αποφασιστικότητα της γαλλικής κυβέρνησης να διατηρήσει την Ελλάδα στην ευρωζώνη εξέφρασε ο γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Μαρκ Ερό στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της έναρξης του θερινού προγράμματος του Συνδέσμου Γαλλικών Επιχειρήσεων, κάνοντας λόγο για ανολοκλήρωτο ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

«Βραχυπρόθεσμα
, είμαστε αποφασισμένοι να πράξουμε ό,τι χρειαστεί για να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ. Αυτό σημαίνει ενισχυμένους μηχανισμούς σταθερότητας για τους εταίρους μας στο Νότο» δήλωσε ο Ζαν Μαρκ Ερό.

Μάλιστα, τόνισε ότι «προς αυτή την κατεύθυνση, θα πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα σε τραπεζική ένωση.»

Ο γάλλος πρωθυπουργός τόνισε ότι το ευρωπαϊκό οικοδόμημα είναι ακόμα ανολοκλήρωτο, συμπληρώνοντας ότι η Γαλλία δεν επιθυμεί να πάρει το ρίσκο μιας αποτυχίας του.

Σύμφωνα με το γάλλο πρωθυπουργό, η δημιουργία ενός σταθερού περιβάλλοντος για τις επιχειρήσεις στην Ευρώπη, αποτελεί προτεραιότητα, ώστε αυτές να ωφεληθούν από την ενιαία αγορά.

Όπως είπε χαρακτηριστικά,
το ευρωπαϊκό οικοδόμημα πρέπει να ενδυναμωθεί υπό μία προϋπόθεση: ότι αυτό θα συμβεί με την συμμετοχή των πολιτών. Το θέμα είναι πολύ λεπτό για τη Γαλλία και η εμβάθυνση πρέπει να είναι δημοκρατική. Σε αυτό δε θα κάνουμε εκπτώσεις.»
Πηγή: Αμαλία Διώτη, Παρίσι