Ρέσλερ: Δεν έχω πια ψευδαισθήσεις για την Ελλάδα

Ο Φίλιπ Ρέσλερ «ξαναχτυπά» με δηλώσεις του κατά της Ελλάδας, αυτή τη φορά σε συνέντευξή του στο εβδομαδιαίο γερμανικό περιοδικό Focus η οποία θα δημοσιευτεί τη Δευτέρα.

Στη συνέντευξή του, ο Ρέσλερ, ο οποίος είναι επίσης αντικαγκελάριος και ηγείται των Ελεύθερων Δημοκρατών στον κυβερνητικό συνασπισμό, εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του για τις προσπάθειες της Αθήνας να εφαρμόσει τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις.

«Δεν έχω πια ψευδαισθήσεις», δηλώνει χαρακτηριστικά ο Ρέσλερ. «Πρότεινα με τις γερμανικές επιχειρήσεις μια ολόκληρη σειρά μέτρων για την ελληνική κυβέρνηση. Οι Έλληνες ανταποκρίθηκαν ελάχιστα στις προσφορές μας» υποστηρίζει.

Σημειώνεται ότι στις 22 Ιουλίου ο Φίλιπ Ρέσλερ είχε εκφράσει τις επιφυλάξεις του αναφορικά με το ενδεχόμενο παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη, λέγοντας πως υπάρχει «τίποτα τρομακτικό» όσον αφορά την ελληνική έξοδο.

Την επομένη δήλωσε ότι ήταν «διχασμένος» μεταξύ ελπίδας και σκεπτικισμού όσον αφορά τη δυνατότητα της Ελλάδας να τηρήσει τις δεσμεύσεις της στους διεθνείς δανειστές.

Σημειώνεται πάντως, ότι το ελληνικό ζήτημα χειρίζεται ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός Οικονομικών Βόλγκανγκ Σόιμπλε, και όχι ο Ρέσλερ.
Πηγή: skai.gr