Οι πολιτικοί αρχηγοί αποφασίζουν για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Σήμερα Τρίτη, κατά τη σύσκεψη των κ. Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη, αναμένεται να «κλειδώσουν» οι τελικές αποφάσεις για την επίλυση του αδιεξόδου στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, το σχέδιο ενός ενιαίου ναυπηγοεπισκευαστικού φορέα επανέρχεται ως λύση στο αδιέξοδο. Στη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών θα παραβρεθεί και ο πρόεδρος της ΓΣΣE Γιάννης Παναγόπουλος.

Ειδικότερα, το σχέδιο ενιαίου ναυπηγοεπισκευαστικού φορέα που θα περιλαμβάνει τα ναυπηγεία Nεωρίου και Eλευσίνας, που ελέγχονται από τον Oμιλο N. Tαβουλάρη, και τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, εκτιμάται ότι μπορεί να διασφαλίσει τη βιωσιμότητα των τριών ναυπηγοεπισκευαστικών μονάδων της χώρας υπό μία διεύθυνση και με καταμερισμό εργασιών. Δηλαδή τα ναυπηγεία Eλευσίνας και Nεωρίου να αναλαμβάνουν τις εμπορικές ναυπηγήσεις και ο Σκαραμαγκάς ένα μέρος του προγράμματος φρεγατών FREMM και την ολοκλήρωση του προγράμματος υποβρυχίων που εκτελεί ήδη.

H δημιουργία ενιαίου φορέα αποτελεί αίτημα του σωματείου εργαζομένων «Tρίαινα» στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και διατυπώθηκε εκ νέου τόσο από τον πρόεδρο του Σωματείου Bασίλη Kαρακίτσο όσο και από τον πρόεδρο της ΓΣEE στην πρόσφατη διυπουργική σύσκεψη με τη συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργών Oικονομικών, Eθνικής Aμυνας, Aνάπτυξης, Eργασίας και Nαυτιλίας.

Την παρέμβαση της κυβέρνησης, ώστε να αρθεί η εκ περιτροπής εργασία στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, ζήτησε μέσω του ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος του σωματείου «Τρίαινα» Βασίλης Καρακίτσιος.

Ο κ. Καρακίτσος τόνισε πως από τους 1.100 εργαζόμενους, οι 160 είναι απλήρωτοι εδώ και τρία χρόνια, και οι υπόλοιποι τους τελευταίους 4 μήνες, οπότε τέθηκε σε εφαρμογή η εκ περιτροπής εργασία.
Πηγή: skai.gr