Καταδικάζουν ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ την επίθεση της Χρυσής Αυγής κατά του δημάρχου Κορινθίων

Το δήμαρχο Κορινθίας Αλέκο Πνευματικό φέρεται να χτύπησε βουλευτής της Χρυσής Αυγής, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Δερβένι, πριν από μερικές μέρες.

Το περιστατικό καταδίκασε ο ΣΥΡΙΖΑ και έκανε λόγο για «νέα φασιστική επίθεση της Χρυσής Αυγής στην Κορινθία. Μετά τις επιθέσεις σε πεινασμένους μετανάστες, τις φραστικές αντεγκλήσεις με πολίτες και μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης και τις προσπάθειες εκφοβισμού των δημάρχων Κορινθίων και Νεμέας - επιτέθηκαν και σωματικά πια – στο δήμαρχο Κορινθίων κ Αλέκο Πνευματικό. Η λεκτική βία έγινε πλέον σωματική και δεν απευθύνεται σε ανήμπορους μετανάστες αλλά σε όλη την κοινωνία».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, «ενώ μαινόταν η φωτιά στο Σολωμό, 20 περίπου μέλη της Χρυσής Αυγής, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των παρευρισκομένων, περικύκλωσαν το δήμαρχο βρίζοντας τον, με επικεφαλής τον αρχηγό τους βουλευτή Κορινθίας Ε. Μπούκουρα να του επιτίθεται και να τον ρίχνει στο έδαφος».

Το περιστατικό καταδίκασε και το ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «τo ΠΑΣΟΚ, καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τα επεισόδια που προκάλεσαν ακροδεξιοί οπαδοί της Χρυσής Αυγής σε βάρος εκλεγμένων εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης στο Δερβένι, στην εκδήλωση για την επέτειο της ιστορικής μάχης. Οι συνεχιζόμενες και εντεινόμενες ακροδεξιές προκλήσεις σε όλη τη χώρα καθιστούν αναγκαίο ένα δημοκρατικό μέτωπο που θα αποτρέψει την επέκταση τέτοιων φαινομένων και πρακτικών που στρέφονται κατά της δημοκρατίας και οδηγούν στον εκφασισμό της».

Από την πλευρά της η Χρυσή Αυγή απάντησε ότι «προ ημερών ο κ. Πνευματικός αποκαλούσε τον κ. Μπούκουρα «φοβισμένο ανθρωπάκι». Σήμερα κλαίγεται δημοσίως και δηλώνει ότι τον χτύπησε ένα «φοβισμένο ανθρωπάκι»;» και σημειώνει ότι έχει υποβάλει μηνύσεις.
Πηγή: skai.gr