Κ. Μαρκόπουλος: Ζητούνται απαντήσεις για το συνεργάτη του πρωθυπουργού

Απάντηση στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου περί απίστευτης αθλιότητας έδωσε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Μαρκόπουλος.

Ο κ. Μαρκόπουλος κατήγγειλε την Τρίτη ότι ο νομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Γιάννης Καράκωστας ήταν νομικός σύμβουλος της Siemens, κάνοντας λόγο για «μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα». Απαντώντας, ο κ. Κεδίκογλου δήλωσε ότι ο κ. Καράκωστας παραιτήθηκε από τη Siemens μόλις ανέλαβε ο Μιχάλης Χριστοφοράκος. «Τώρα πρέπει οι συκοφάντες να εξηγήσουν γιατί προχώρησαν και σε αυτή την αθλιότητα» κατέληγε.

«Ο κος Κεδίκογλου παρασύρθηκε και χρησιμοποίησε απαράδεκτους και ανοίκειους χαρακτηρισμούς για τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Τα περί αθλιότητας και συκοφαντίας του τα επιστρέφουμε» ανταπάντησε ο κ. Μαρκόπουλος.

«Του συνιστούμε να διαβάσει καλύτερα την ιστορία του τόπου και ακόμα καλύτερα τα πρακτικά της εξεταστικής επιτροπής για τη Siemens.

»Τον ρωτάμε και περιμένουμε να λάβουμε συγκεκριμένες απαντήσεις:

1. Γνωρίζει αν για τον κ. Καράκωστα υπάρχει εγγραφή στη λίστα ενεργών προμηθευτών της Siemens επί Χριστοφοράκου;
2. Είχε ποτέ εσωτερικό τριψήφιο τηλέφωνο επί Χριστοφοράκου;
3. Υπάρχει πληρωμή για τον κ. Καράκωστα από τη Siemens επί Χριστοφοράκου;

»Είναι αυτονόητο, σε κάθε περίπτωση, ότι ο Νομικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού δεν επιτρέπεται να έχει οποιαδήποτε σχέση με εταιρείες που έβλαψαν αποδεδειγμένα το ελληνικό δημόσιο και ήταν οι πρωταγωνιστές της διαφθοράς στην Ελλάδα» καταλήγει ο γραμματέας της ΚΟ των ΑΝΕΛ.
Πηγή: skai.gr